19 Nisan 2024

Vali Pehlivan, AFAD İl Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu

0

VALİ PEHLİVAN, AFAD İL MÜDÜRLÜĞÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, AFAD olarak Mersin’den deprem bölgelerine 4 bin 140 personel, 247 iş makinası, bin 902 araç, bin 44 jeneratör, 908 çadır 39 bin 774 koli gıda, giyim ve hijyen malzemesi ile 783 tır ayni yardım gönderildiğini kaydetti.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, AFAD İl Müdürlüğüne giderek, İl Müdür Vekili Ferhan Adanır’dan bilgi aldı. Vali Pehlivan, deprem bölgelerine Mersin’den 4 bin 140 personel, 247 iş makinası, bin 902 araç, bin 44 jeneratör, 908 çadır 39 bin 774 koli gıda, giyim ve hijyen malzemesi ile 783 tır ayni yardım gönderildiğini söyledi.
İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyalarına destek veren hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Vali Pehlivan” Devlet ve millet olarak ele ele vererek bu büyük afetin açtığı yararları sarmaya devam edeceğiz” dedi.
VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, VATANDAŞLARA HİZMET SUNAN SOSYAL MARKETİ ZİYARET ETTİ
Pehlivan, depremzede vatandaşlarımızın gıda,giyim,hijyen malzemeleri gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere Valiliğimiz tarafından İlçelerimizde kurdurulan sosyal marketlerden İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmet sunan sosyal marketi ziyaret etti, incelemelerde bulundu.
13 ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfları ve Sosyal Marketlerimizin, depremzede vatandaşlarımıza sunduğu hizmetler hakkında Vakıf Müdürü Mihriban Ceylan’dan bilgiler alan Vali Pehlivan, 123 bin 431 depremzede vatandaşımıza ayni yardım verildiğini belirterek, 2 bin 757 haneye toplam 3 milyon 840 bin 108 TL nakdi yardım yapıldığını açıkladı.
Vali Pehlivan, “Ülkemizde yaşanan afet nedeniyle büyük bir birlik, beraberlik ve kardeşlik örneği sergileyerek bu yardımların toplanmasında ve vatandaşlarımıza ulaştırılmasında emeği, desteği olan resmî veya sivil bütün kurum ve kuruluşlarımıza, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” dedi (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir