19 Nisan 2024
*Bir deprem daha oldu.
*Ne kadersiz bir ülkeyiz!
*Şimdilik 45 bin kişinin hayatını kaybettiği ve maddi zararın henüz hesaplanamadığı yüz yılın depreminden sonra bir deprem daha yaşadık.
*Bu deprem siyasi bir depremdir!
*Bu deprem sadece binaları yıkmadı.
*Bu deprem 45 bin kişinin canını almadı.
*Bu deprem bütün insanlığın umutlarını da, güvenlerini de yıktı..!
*Ve “Altılı Masa Yıkıldı.”
*Bu masanın nasıl kurulduğunu ve amacını bilmeyen yok.
*Bu sebeple bu konuya değinmiyorum.
*Yapılan bütün 6’lı masa toplantılarında varılan sonuç;
“adayımız bu masada belirlenecektir.”
*Son toplantıda bir duyuru yaptılar ve bunu yayınladılar. 6’lı masanın üyeleri imzaladılar. Bu 6 Mart 2023 tarihli imzalı metne göre aday açıklaması yapılacaktı.
İMZALI METİN
*Bu imzalı metne rağmen İYİ Parti genel başkanı 6’l

ı masadan kalktığını açıklamasından sonra; “Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal da Akşener’in sözleri sonrası bir açıklama yaptı.
Uysal, “Ülkemizde
her bir vatandaşımız için huzuru, refah
ı, adalet ve demokrasiyi üretme kararlılığı ve başarmak inancı ile Millet İttifakı olarak çalışmalarımıza devam edeceğimizi bir kez daha aziz Türk milletimize beyan ve taahhüt ediyoruz.” dedi…
“18 ayı aşkın sürede yaptığımız, ülkemize derinden nefes aldıracak ortak çalışmaların ürünü açıklama ve taahhütlerimizin bugün de aynı kararlılıkla arkasında olduğumuzu aziz milletimize bildiriyoruz” dedi.
*Ben de İYİ Parti’ye olan inancımı kaybettim! Bundan sonra da oy vermem! Nasıl güveneceğim ki..!
*Masada 6 kişi var ve 5 oy alan bir aday var.
*Futbol deyimiyle 5-1 yenilgi var. Sonuca saygı duymak lazım.
*Demokrasi diye diye, meydan meydan dolaşıldı işte sonuç!
*Anlatılan demokrasi hikâyeymiş.
* “Benim dediğim olmazsa masayı deviririm“ demek ve devirmek ne demek?
*6’lı masa devrildi ama deviren lider giderken, CHP’nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarına; “Millet Sizi İstiyor” diye bomba gibi bir mesaj da bıraktı..!
*CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun; “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Belediye Başkanları ile toplantısından sonra 11 Büyükşehir Belediye Başkanımızın tamamı, Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ederek; desteklerini belirttiler, alacağı her türlü kararda da yanında olduklarını söylediler” dedi.
*Mansur Yavaş yaptığı açıklamada: “Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz.” dedi.
*Ekrem İmamoğlu ise; “CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur.” dedi.
*Bu yazımı yazarken televizyonlar alt yazı geçtiler. İYİ Parti’den 6 Mart 2003 tarihinde yapılacak 6’lı masa toplantısına katılmayacağı açıklandı.
* “Biz bu partiyi bütün engellemelere rağmen kurduk… 24 Haziran’da seçim kararı alındı ve tam seçime gideceğiz. Yüksek Seçim Kuruludan çıkan karar ile seçime girmemiz engelleniyordu. Bir siyasi partinin genel başkanıyla görüştük ‘Acaba beraber gidebilir miyiz’ diye olmadı.
*Sonra aklıma Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek geldi. Kendisine gittim 15 milletvekili istedim. Yani bu neydi? Demokrasiye dair Türkiye’de birçok şeyi değiştirecek bir adım atılmasına yönelik bir talepti.
*Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme, ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber’ vasiyet ettim. Başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir. Kemal Bey benim ağabeyimdir. Ben Kemal Bey’i ağabeyim olarak görüyorum.”
* Meral Akşener sözleri söyledi mi?
*Söyledi.
*Bir deprem yetmezmiş gibi, İYİ Parti bir deprem daha yaptı.
*Şimdi geriye dön yaptığına bir bak.
*İyi Parti benim ve benim gibi düşünen binlerce sempati kaybetti, oy kaybetti..!
*6’lı Masa’nın 5 ortağı, İYİ Parti Genel Başkanı olmadan bir araya gelerek, yola devam kararı aldı.
*Çevremde de biraz konuştum. Bu durumu hiç hoş karşılayan, yani İYİ Parti’yi haklı gören olmadı..!
* “Yandı gülüm keten helva” demek lazım gibi geliyor.
ÇARPITILMIŞ SÖZLER:
Ordu geçtikten sonra boruyu sen çal…

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir