16 Nisan 2024

NEŞET TARHAN, ‘ÇIKAR KARŞILIĞI HABER’ YAPAN GAZETECİLERİ AÇIKLAMAK ZORUNDA!

0

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kendi deyimi ile görev süresi boyunca ilk kez basın toplantısı(!) düzenledi.
Sorulacak ve cevap bekleyen o kadar çok soru varken en başta, 32 katlı inşaat dışında soru sorulmamasını istedi! Sonra beğenmediği sorulara cevap vermedi Gazetecilere ayar ve akıl verdi! Yetmedi suçlamalar da bulundu. Etrafındakiler de sus pus!
Böylece yeni bir, “Monolog basın toplantısı” şekli yaratmış oldu..!

Toplantıda, Mezitli Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yapılacak olan 32 katlı binanın ruhsatıyla ilgili, sözde üzerine gelen guruplara ve bazı tetikçi gazetecilere kendince yanıt verdi!
Gazetecilerin ev sahibi olduğu Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında Tarhan, çok sayıda gazetecinin hem de gözlerinin içine bakarak, bazı gazetecilerin ‘ısmarlama soruları’ haber yaptığı suçlamasında bulundu!
Tarhan, “İnşaatın kat sayısı hakkında bilen, bilmeyen bir iki kişi tarafından ve bir iki basın yayın organında konu hakkında bazı iddia ve ithamlarda bulunulmuştur.” dedi.
Gazetecilerle ilgili ‘ısmarlama soru suçlamasına’ sadece bir iki gazeteciden cılız bir tepki geldi!
Gazeteci Tarhan’a, “İsim açıkla başkan, herkesi zan altında bırakma” çağrısı yapınca, Tarhan da kendini savunarak, “Yaşadığımı söylüyorum, şahsileştirmeyin. Siz neden başkasının adına bir şey söylüyorsunuz?” diyerek yine kendince cevap verdi..!

‘MERSİN GAZETESİ’ DE BU HABERLERİ YAPTI…

Tarhan’ın başkası dediği haberleri yapan gazetelerden biri Mersin Gazetesi’dir. Yaptığımız tüm haberlerle ilgili hiçbir saklımız ve gizlimiz yoktur.
Haberde kaynaklarımızın isimleri de, fotoğrafları da vardır.
Tüm haberlerimizin de sonuna kadar arkasındayız…
Haber kaynaklarımızın saygınlığı ve bu konularla ilgili uzmanlıkları ise uzun yıllar Mersin kamuoyu tarafından takdirle izlenmektedir.
Çok değerli bu insanlarımızı ısmarlama haber yaptırmakla suçlamak en hafif tabir ile aymazlıktır…
Yaptığı konuşma, o makamda bulunan bir kişiye hiç yakışmayan ve kabul edilemez düzeyde ağır suçlamadır.
Haberleri yapan ‘bir iki basın yayın organından’ biri olarak, 48 yıldır inancımız doğrultusunda yapmaya çalıştığımız gazeteciliğin takdiri, Mersinlilere aittir…
Açıklamalarını haber yaptığımız bir iki kişi de ve bir iki basın yayın organı da;
uzun yıllar Mersin’in çıkarları dışında hiçbir yanlış düşüncesi ve çıkarı olmadan kentimizin geleceği için mücadele veren kişi ve kuruluşlardır…

MADEM KARŞIYDINIZ, SİZ NEDEN MAHKEMEYE GİTMEDİNİZ?

Yanlışlarını eleştiren duayenler ile bunları haber yapan gazeteciler hakkında sıkça savcılığa suç duyurusunda bulunmaktan mutlu olan(!) Neşet Tarhan, nedense 32 gibi çok katlı binalara karşı çıktığını sık sık dile getirmeyi de ihmal etmiyor..!
Tarhan, 32 katlı bina için yenilenmesi gereken inşaat ruhsat talebi önüne geldiğinde, “Mezitli’de en fazla 15 kat yapılabilir” şeklindeki sözünde durmak için mahkemeye gitme yerine, “Dileyenler mahkemeye gidebilir” diyerek, yine kendine has ilginç bir yaklaşım sergilemiştir!
Oysa Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer açıkça ve dürüstçe, 32 katlı bina inşaatını uygun bulmadığını belirtmiş ve, ‘1980’den bu yana uzanan süreci inceleyip mahkemeye gideceklerini’ kamuoyuna duyurmuştu.
Vahap Seçer’in bu açıklaması bile haber kaynaklarımızın ve haberlerimizin doğruluğu ve haklılığının bir göstergesidir…
Bizlere her ne dayatılırsa dayatılsın, Mersin’imizin yararına ve doğru olduğuna inandığımız tüm bilgileri, var gücümüzle haber yapmaya, bize güvenen insanlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz…
Başkan Neşet Tarhan’ı da, az sayıdaki bu değerli insanları ve tüm gazetecileri zan altında bırakan dayanaksız iddialarını, tek tek, isim vererek ispatlamaya çağırıyoruz. Bizler sözde ısmarlama haberlerini yaptığımız bu değerli insanlardan, gazetecilik yapma dışında ne tür çıkar sağlamışız?!
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı temsil ettiği makama ve kendisinine yakışacak şekilde duruş sergilemeye davet ediyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir