16 Nisan 2024

DEPREMZEDELERDEN AFAD’A KAYIT İÇİN VALİLİĞİN ÖNÜNDE UZUN KUYRUK

0

VALİLİK: “Sadece konaklama ihtiyacı olan vatandaşlarımızın Valiliğe başvuru yapması gerekmektedir.”

MUSTAFA ÖZCAN
Mersin’e gelen depremzedelerin afetzede belgesi için Valiliğin Açık Kapı Müdürlüğü’ne kayıt yaptırmaları gerektiği bildirildikten sonra, depremzede vatandaşlar afet kaydı yaptırabilmek için soğukta Mersin Valiliği binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Kahramanmaraş merkezde meydana gelen 10 ilde yıkıcı etki oluşturan depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi ise evsiz kaldı. Depremden etkilenen şehirlerden kaçanların bir kısmı kendi imkanları ile bir kısmı ise valiliklerin koordinesinde çeşitli illere gönderildi. Mersin’e gelen vatandaşların Valiliğin Açık Kapı Müdürlüğü’ne kayıt yaptırmaları gerektiği bildirildikten sonra vatandaşlar ne yapacaklarını bilemiyorlar.
“BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR”
Vatandaşlar, “Depremzede olarak ne yardımı alacağımızı bilmeden, ya da neyle ilgili olduğunu bilmeden bu kaydın yapılması gerektiğini öğrendik, çıkıp geldik. Burada ciddi bilgisizlik ve bir bilgi kirliliği ile karşı karşıyayız. Yerimizin burada mı değil mi? O durumu mu belirteceğiz , yoksa niçin ne alacağız bilmiyoruz. İnsanların çoğu burada neden olduklarını da bilmiyorlar! Sadece affet kaydı yapılacak diye bir bilgi almışlar buraya gelindi. Çoğumuz nerede, neden buraya geldiklerini bilmeden sırada bekliyorlar.” diye konuştu.
En son olarak Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Sadece konaklama ihtiyacı olan vatandaşlarımızın Valiliğe başvuru yapması gerekmektedir. Konaklama ihtiyacı olmayan vatandaşlarımızın, başvuru yapmasına gerek yoktur.” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir