29 Mart 2024

TOROSLAR BELEDİYESİ EKİPLERİ, AFET BÖLGESİNDE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYOR!

0

Türkiye, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6’lık depremlerle sarsıldı. 10 ili etkileyen depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için afet bölgesine giden Toroslar Belediyesinin ekipleri, enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşabilmek için büyük gayret gösteriyor.

Toroslar Belediyesi ekipleri, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde küçük bir oğlan çocuğunu enkazdan sağ olarak çıkardı. Saatler süren çalışma sonucu titizlikle enkaz altından kurtarılan Yasin isimli çocuk, sağ salim ailesine teslim edildi.

Toroslar Belediyesinin Acil Durum Afet ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri ve ekipmanlarıyla Hatay deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına destek vermeye devam ediyor.

Depremin ardından en kısa süre içerisinde afet bölgesine ulaşan 33 kişilik ekip, AFAD ile birlikte depremzedelere yardım ederek umut oluyor.

 “GÜN BİRLİK OLMA ZAMANI”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Tüm dualarımızla enkaz bölgelerinden gelecek umutlu haberleri bekliyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz; “Tüm Türkiye, afet bölgesine koşarak tek yürek oldu. Devletimizin tüm kurumlarıyla depremzede vatandaşlarımıza yardım elini uzatıyoruz. Afet bölgesine gönderdiğimiz ekiplerimiz, enkaz altındaki vatandaşlarımızı çıkarmak için büyük çaba gösterirken, bir taraftan da depremzede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak adına hemşehrilerimizle her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu noktada Yardım Kampanyamıza destek veren Mersinli hemşehrilerime yeniden teşekkür ediyorum. Bu süreci dayanışma içerisinde atlatacağız inşallah. Yaraları hep birlikte sarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir