28 Mart 2024

AKDENİZ BELEDİYESİ YARDIM TIRLARINI GÖNDERMEYE DEVAM EDİYOR

0
GÜL ÇAĞLAR
Akdeniz Belediyesi, depremden zarar gören 10 ildeki depremzedeler için ısıtıcı, battaniye, su ve gıda malzemelerin yer aldığı yardım TIR’ı gönderdi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Gültak, “TIR’ımızda genel olarak; ısıtıcı, battaniye, su, kadın ve bebek malzemeleri, hijyen malzemeleri yer alıyor. Hergün TIR’larımız bu şekilde dolduruluyor.” diye konuştu.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından devlet ve millet el ele verdi. Akdeniz Belediyesi, afet bölgesinde mağdur olan depremzedeler için yardım TIR’ı gönderdi.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın da, yükleme anında yardım ettiği TIR’da ısıtıcı, battaniye, su, bebek bezi, yiyecek gibi malzemeler yer aldı.
“Büyük bir milletiz ve bunun altından kalkacağız”
Yüklemenin ardından konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “TIR’ımızda genel olarak; ısıtıcı, battaniye, su, kadın ve bebek malzemeleri, hijyen malzemeleri yer alıyor. Hergün TIR’larımız bu şekilde dolduruluyor. Yine deprem bölgesine 40 bine yakın ekmek gidecek. Ekmek gönderimini standarda bindirdik ve afet bölgesine her gün düzenli bir şekilde ekmek göndereceğiz. Bu afet dünyadaki en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçti. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar vilayeti vuran, 4-5 ülkeyi etkileyen başka bir afet duyulmadı. Büyük bir afet ama devletimiz de büyük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlarımız bölgede bulunuyor. Bizim ekiplerimiz de bölgede yer alıyor. Büyük bir milletiz ve bunun altından kalkacağız” dedi.
Yardımların hızlanarak deprem bölgesine gittiğini belirten Başkan Gültak, “Yardım malzemesi ile dolu olan 2 gemi İskenderun Limanı’na yanaşamadığı için Mersin Limanı’na yanaştı. Onların koordineli bir şekilde Hatay ve Gaziantep’e gönderilmesi noktasında ekibimiz çalışıyor. Eski Tıp Fakültesi’nin orada yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binasındaki ekiplerimiz 24 saat çalışıyorlar. Sabah akşam dinlemeden TIR’larımız yükleniyor ve deprem bölgesine gönderiliyor. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımız, imkanları dahilinde göndermek istedikleri malzemeleri buraya getirebilirler veya belediyemizin telefon numarasına ulaşabilirler. Biz hep birlikte organize edelim. Aksi takdirde bazı nedenlerden dolayı problemler yaşıyoruz. Akdeniz Belediyesi olarak tüm gönüllülerin yanındayız. Bize ulaştıkları takdirde, biz organize olarak yardımların en iyi şekilde afet bölgesine gitmesini sağlarız” diye konuştu.
Hazırlanan malzemelerle dolu yardım tırları koordineli bir şekilde Mersin’den deprem bölgesine uğurlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir