28 Mart 2024

‘AFET YÖNETİM VE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINDA GÖREV ALMAYA HAZIRIZ’

0
NURDANE KARAKUŞ
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD’a başvurarak, başta deprem bölgesinin yeniden elektrifikasyonu, çadır/konteyner kentlere elektrik verilmesi amacıyla malzeme temini, projelendirme ve uygulama olmak üzere tüm afet yönetim ve iyileştirme çalışmalarında sorumluluk almaya hazır olduğunu bildirdi.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 48. Dönem Yönetim Kurulu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na 8 Şubat 2022 tarihinde birer yazı gönderdi. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Pazarcık ve Elbistan merkezli 2 büyük depremin milyonlarca yurttaşımızın yaşadığı 10 ilimizde büyük yıkımlara yol açtığı ifade edilen yazıda, şöyle denildi:
“Elektrik Mühendisleri Odası olarak; 14 Şubemiz ve 110 Temsilciliğimizle, başta bölgenin yeniden elektrifikasyonu ve depremden etkilenen insanlarımız için kurulacak olan çadır/konteyner kentlere güvenli bir biçimde elektrik verilebilmesi amacıyla malzeme temini, projelendirme ve uygulamanın sağlanması olmak üzere, tüm afet yönetim ve iyileştirme çalışmalarında sorumluluk almaya ve iş birliğine hazır olduğumuzu bildirmek isteriz.
İhtiyaç duyulan bölgelerin, kadroların ve hizmetlerin tarafımıza iletilmesi halinde, 70 bini aşkın üyemiz ve teknik birikimimizle, gerekli desteği sağlamak üzere hızla organizasyon yapılacaktır. EMO, resmi olarak yaptığı bu başvuruya kısa süre içerisinde olumlu yanıt verilmese dahi, bütün olanaklarını seferber ederek üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme konusunda kararlıdır. Bu kapsamda üyelerimizle birlikte tüm bilgi, birikim ve tecrübelerimizi depremden etkilenen yurttaşlarımızın hizmetine sunmaya hazırız.”

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir