29 Mart 2024

CHP KARAKULAK SKANDALINI MECLİSE TAŞIDI

0
Ankara’daki bir AVM’de skandal bir olay yaşandı. Doğal yaşam alanında olması gereken iki karakulağın cam kafes içinde sergilendiği ortaya çıktı. Yaşananlar vatandaşların ve hayvan severlerin büyük tepkisine neden oldu. CHP konuyu Meclise taşıdı.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.
Antmen, önergesinde Ankara’da Nata Vega isimli AVM’de nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan iki Karakulağın cam kafes içine hapsedilmiş olduğunu belirterek “Vatandaşların seyretmesi için hapsedilmiş karakulakların arasına canlı fare atılmakta; hayvan haklarına ve doğaya saygıya uymayan görüntüler sergilenmektedir. Bahsi geçen AVM’nin aynı skandala 2017 yılında da imza atmış olduğu; doğal yaşamında olması gereken bazı hayvanları yine cam kafes içinde hapsettiği ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.
CHP’li Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;
– Bahsi geçen karakulakları hapsedildikleri ilgili AVM’den alıp doğal yaşamına bırakmak için ne zaman harekete geçeceksiniz?
– Bu AVM ile ilgili idari ve hukuki işlem başlatacak mısınız?
– Şu anda Türkiye’de sergilenmek üzere doğal yaşamından koparılıp hapsedilen kaç hayvan bulunmaktadır? Bunların türleri nelerdir? Bunlar nerelerdedir? Bu hayvanların da doğal yaşamına bırakılmaları için neden beklenmektedir?
– Bu tip vakaların yaşanmaması için ne tür denetimler yapmaktasınız?
-2015 ila 2023 yılları arasında doğal yaşamından koparılıp kafeslere hapsedilen ya da satışları yapılan kaç hayvan tespit edilmiş ve kaç cezai işlem uygulanmıştır? Bu hayvanların kaçı ait oldukları doğal alana geri bırakılmıştır?
 (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir