29 Mart 2024

KURS ÖĞRENCİLERİNDEN VAHAP SEÇER’E ÇAĞRI: ‘BİZ DE ÖĞRENCİYİZ BİZİ DE GÖRÜN!’

0
MUSTAFA ÖZCAN
Üniversite sınavına girip istediği bölüme yerleşemediği için dershane ve kurslara devam eden binlerce lise mezunu öğrenci Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çağrıda bulundu.
Kurs öğrencileri yaptıkları çağrıda, “Sevgili Başkanımız Vahap Seçer, bizlerde öğrenciyiz, geleceğimiz için daha iyi bir üniversite kazanabilmek için çabalıyoruz. Ailelerimiz zaten yıllardır biz okuyalım diye özveriyle yaşarken bir de bunca zorluk, sıkıntı içinde belediye otobüslerinde sivil kişi ücreti ödüyoruz! Bu durum ailelerimize daha fazla ağırlık yüklerken, bizler de ekonomide yaşanan sıkıntıları yaşarken, olumsuz etkileniyoruz ve bu derslere odaklanmamızı da olumsuz yönde etkiliyor.” diye konuştu.
“ÖĞRENCİ KARTINDAN YARARLANMAK İSTİYORUZ”
Sürekli test kitapları da almak zorunda olduklarını belirten kurs öğrencileri, “Sıkıntımız maalesef sadece test kitabıyla bitmiyor, masrafalarımız çok fazla. Baş etmekte zorlanıyoruz. Hepimiz sosyal devlet anlayışıyla yönetilen bir belediyeden bu konuda bizleri de öğrenci olarak görmesini ve öğrenci kartından yararlanarak en azından yol parasında sıkıntı yaşamamızı sağlamasını başkanımızdan bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
“ABONMAN KARTINDA KALAN PARA YANMASIN!”
Ayrıca birçok üniversite öğrencisi de haftada üç gün okula gittiklerini belediye  otobüsü abonmanı yaptırdıklarını ancak yatırdıkları abonman ücretlerinin 60 lira ile 90 lira olması ve tamamını  bir ayda bitirmediklerinde bu hakkın kaybolduğunu dile getirerek Başkan Vahap Seçer’e çağrıda bulundu.
Abonman kartı içinde kalan paralarının yandığını, gurbette oldukları için de her kuruşun kendileri için değerli olduğunu söyleyen üniversiteli gençler; “Geleceğimiz sizlersiniz diyorsunuz ya, bizler ülkenin gelecekleriysek öncelikle bizlere bugün destek vermeniz gerekmez mi? Bu konularda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’den yaşadığımız bu olumsuzlara karşı da duyarsız kalmamasını sesimizi duymasını umutla bekliyoruz.” diyerek sorunlarını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir