28 Mart 2024

272 yeni otobüs yepyeni yerleşke ‘1 kişiye asla devlet teslim EDİLEMEZ’

0

“Bugün şikayet ediyorsanız, onlardan kurtulmak için sandığa gideceksiniz ve oy kullanacaksınız.”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in vatandaşın hizmetine sunduğu 272 sarı limon otobüs ve toplu taşıma yerleşkesinin hizmete girme törenine katıldı. Törene CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeydan Karalar da eşlik etti.
MEŞOT yanında bulunan toplu taşıma yerleşkesinin açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu açılışı öncesi konuşma gerçekleştirdi. “Hiç endişe etmeyin. Millet İttifakı olarak bu ülkeye gerçek adaleti, hukuku getireceğiz.” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, “ Biz onlar gibi değiliz . Biz toplumda ayrımcılık yapmayız. Biz bu ülkede bayrağımız altında birlikte yaşamak isteriz ve onur duyarız. Güzel bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Devletin yapılanmasında ciddi bir çürümenin olduğunu biliyoru. Mafyanın devlet yönetiminde zaman zaman etkili olduğunu da biliyoruz. Bazı grupların iktidar sahipleri ile fotoğraflar çektirdğini de biliyoruz. İster adı 5’li çete olsun, İster adı uyuşturucu baronları olsun. Tamamının adını kökönden kazıyacağız.” dedi.
“Huzur getirmek için hep mücadele edeceğim”
Bu ülkede görevini yapan onurlu kamu görevlilerinin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Eğer siz görevini yapan polislere uyuşturucu baronlarını yakala derseniz, hiç kimse engel olmayacak diye güvence verirseniz hepsini tek tek yakalar. Ama iktidar uyuşturucu boranları ile fotoğraf çektiriyorsa, sırtını sıvazlıyorsa bunlar olmaz. Biz bir tek şeye güveniyoruz. Allahtan başka korkacak hiçbri şeyimiz yok. Elbette tehdit ve baskılar geliyor. Ama şunu bilin vız gelir tırıs gider. Ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi. Kadını, çocuğu, doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi birlikte omak istiyoruz. Kavganın bu ülkeye getirdiği bir şey yok. Sadece hüzün ve acı geliyor. Kavgadan medet umuyorlar. Ne olursa olsun huzur getirmek için hep mücadele edeceğim.” şeklinde konuştu.
“Belediye Başkanları ve halk arasında sıcak ilişki önemli”
Yerel seçimlerden önce bunlara sakın oy vermeyin diye propaganda yaplıdığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sonra ne oldu belediye başkanlarımız görevlerini yapıyorlar. Harcadıkları her kuruşun hesabını veriyorlar. Para vatandaşın parası ve her kuruşun hesabını verirseniz arada güven ilişkisi olur. Helal olsun harcıyor hesabını veriyor. En önemli göreve halka hesap vermektir. Hesap vermekten kaçının lider malı götürüyordur. İktidar sahipleri devleti yönetirken zenginleşiyorsa malı götürüyordur. Her kuruşun hesabını ermek zorundadırlar. Ayrımcılık yapmayın dedi ama bir istisna fakir mahallelerine istedi. Oradaki çocukların karnı aç kalmasın. Anneleri mağdur etmeyin kreşler açın dedim. Belediye Başkanları ve halk arasında sıcak ilişki sağlanması çok önemli. Vahap Seçer Başkan dedi ki; “Cumhurbaşkanlığı seçiminde en çok oy Mersin’den gelecek.” Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da rakip olacağını söyledi. Endişe etmeyin. İnsanların ferasetine güveniyorum. Yeter artık deyin. Birlikte çıkaracağız bu ülkeyi.” ifadelerini kullandı.
“Bir tek adam rejimini bitirelim”
Güzel otobüslerin hizmete gireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Özellikle öğrencilerin o otobüslere binmesi güzel bir olay. Öğrencilere her türlü imkanı sağlamamız lazım. Onlar hem bugünümüz hem geleceğimiz. Gençler, ‘Ben gitmesem de olur değil mi?’ diyorlar. Bütün gençlerden sandığa gitmelerini istiyorum. Bugün şikayet ediyorsanız, onlardan kurtulmak için sandığa gideceksiniz ve oy kullanacaksınız. 1 kişiye asla ve asla devlet teslim edilemez. Dünyada bir kişiye teslim edilen devletler yok olmuşlardır. Bu nedenle biz ortak aklımız kullancağız. Akıl akıldan üstündür. Birlikte çalışıp yöneteceğiz. bunu yapmanın yolu sandığa gitmenizdir. Bir tek adam rejimini demokatik yollarla sona erdirelim. Bizi buluşturan Başkan Seçer’e de teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdela kesimi ile açılış yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir