29 Mart 2024

ANTMEN’DEN KAÇAK SİLAHLARA CAYDIRICI CEZA TEKLİFİ

0
Son dönemde büyük oranda artan silah kullanımı ve ruhsatsız silahlarla işlenen cinayetler Meclisi harekete geçirdi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, verdiği kanun teklifinde Türkiye’ye kaçak silah ve mühimmat sokanlara sekiz yıldan on beş yıla kadar, bunları satın alanlara iki yıldan beş yıla kadar, aracılık edenlere de üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası getirilmesini istedi.
Antmen, teklifinde kaçak olarak ülkeye bıçak ve kesici alet sokanlara da bir yıldan üç yıla kadar hapis getirilmesini istedi.
Gerekçesinde toplumun huzurunu sağlamanın devletin ve iktidarın görevi olduğunu belirten Alpay Antmen “İnsan haklarının en önemlisi de malum olduğu üzere yaşam hakkıdır. Ancak son birkaç yıl içinde özellikle ülkemizin bir kara para cenneti olması uyuşturucu baronlarını, uluslararası mafya liderlerini ülkemize çekmiş; ayrıca silahlı suç örgütleri de ülkemizde cirit atar hale gelmiştir. Bu hususlar yanında bireysel silahlanma önemli derecede artmış ve sokaklarımızda silahlı çatışmalar, silahlı saldırılar neredeyse her gün yaşanmaya başlamıştır.” dedi.
Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu ve bu bağlamda 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun ile izin ve ruhsat verilen kişiler ve güvenlik güçleri dışında kimsenin silah taşıyamayacağını ifade eden Alpay Antmen “Maalesef ülkemizde silahlı suç örgütleri dışında trafikte dahi pek çok kavgada ateşli silahlar kullanılmakta ve pek çok vatandaşımız yaralanmakta ve en acısı hayatını kaybetmektedir.” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir