29 Mart 2024

Sefa Mert Spor Tesisleri Hizmete Açıldı

0
Anamur Belediyesi tarafından tadilatı gerçekleştirilen Sefa Mert Spor Tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Ören Mahallesi’nde bulunan tesislerde gerçekleştirilen açılış programına Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, İlçe Jandarma Komutanı Rüştü Şen, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Ak Parti İlçe Başkanı Feyzi Yılmaz, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kemal Aslan, Milliyetçi Hareket Partisi Yönetim Kurulu Üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi KAÇEP Başkanı Dilek Tuna, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Satar, Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna, Anamur Meslek Yüksek Okulu Müdürü Gürkan Temiz, Mahalle Muhtarları, Anamur Belediyespor Kulübü Başkanı Adem Şen, TÜRKAV Başkanı Adnan Tufan, Türk Eğitim Sen Başkanı Hayri Kılınç, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, tesise ismi verilen Anamur Belediyespor Kulübü’nün Efsane Başkanı Sefa Mert ve önceki dönem Anamur Belediyespor’da başkanlık ve yöneticilik yapanlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç tesiste gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Devraldıklarında tesisin çürümeye yüz tuttuğunu belirten Başkan Kılınç, “Göreve geldiğimizde bu tesis tam anlamı ile çürümeye yüz tutmuştu. Kapı penceresi çürümüş, duvarları dökülüyordu. Zemin balçıkla kaplıydı, üstelik çim ekilmemişti. Sulama suyu ve sulama sistemi yoktu. Drenajı ve alt yapı çalışmaları yapılmamış, tabelası asılmış, ancak meclis kararı bile alınmamıştı. Neresinden tutsak elimizde kalan bu tesisin gözlerimizin önünde çürüyüp gitmesine müsaade edemezdik. Yeni bir tadilat planı hazırlayarak çalışmalara başladık. Zeminde bulunan balçığı taşıdık. Drenaj ve sulama sistemi kurduk. Sondajla su çıkarttık. Saha zeminine toprak çekerek çimlendirdik. Skorboard montajı yaptık. Tesis içerisinde bulunan soyunma odası, hakem odası, duş ve lavaboları baştan sona yeniledik. Protokol tribünü ekledik. Konuk takımlarımız için ek tribün yerleştirdik. Sahamızın kenarında bulunan güvenlik tellerini iki kat yükselttik. Takımlarınızın teknik ekipleri için yedek kulübeleri yaptık. İhaleye çıkıldığında 4 milyon TL’yi aşacağını tespit ettiğimiz tüm bu çalışmaları, kendi personelimizle yaklaşık 2 milyon TL’ye gerçekleştirdik. Stadyumun hemen yan tarafında bulunan düğün salonunu da, şehrimizin takımı Anamur Belediyesporumuzun konaklayabileceği bir tesis haline getiriyoruz. İçerisinde yatakhaneler, mutfak ve kafeterya bulunan tesisimizi de kısa sürede tamamlayarak üçüncü lige çıkacağına yürekten inandığımız Anamur Belediyesporumuza tahsis edeceğiz. Anamur Belediyespor Kulübümüze bizim kadar inanan, maddi manevi desteğini esirgemeyen, kulübümüzle ilgili her konuda yanımızda duran bütün sponsorlarımıza, destekçilerimize, yöneticilerimize ve taraftarlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.” dedi.
Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Anamur Belediyespor’un bugünden itibaren Sefa Mert Spor Tesisleri’nde idman ve maçlara çıkacağını belirten Başkan Kılınç, tesislerin aynı zamanda profesyonel ligde mücadele eden takımlarında devre aralarında kamp yapabileceği bir tesis olduğunu ifade etti.
Tesislerin hem Ören Belediyesi döneminde belirli bir aşamaya getirildiğini daha sonraki dönemlerde de Anamur Belediyesi’nin tesislerde çeşitli tadilat çalışmaları yaptığını belirten Başkan Kılınç, “Bugüne kadar bu tesisleri belirli bir seviyeye getiren geçmiş dönem belediye başkanlarımıza emekleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Baştan sona yenilediğimiz Sefa Mert Spor Tesislerimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
Kaymakam Bozdemir: “İlçemize Kazandırdığı Tesisten Dolayı Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyorum”
Programda konuşan İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir ilçeye kazandırılan tesisler için Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a teşekkür etti. Sefa Mert Spor Tesisleri’nin tadilatının yapılarak ilçeye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Bozdemir, “ Sefa Mert Spor Tesislerini baştan sona yenileyerek ilçemize kazandıran Belediye Başkanımız Hidayet Kılınç’a teşekkür ediyorum. Şehir Stadyumunun tadilata girmesi nedeniyle Anamur Belediyesporun böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden şehrimizin takımı Anamur Belediyesporumuza başarılar diliyorum. Sefa Mert Spor Tesisleri başta takımımız olmak üzere bütün hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
“Başkan Kılınç bu harabeye sahip çıkarak ilçemize bir tesis kazandırdı”
Anamur Belediyespor’a büyük emekler harcayan ve tesise adı verilen Sefa Mert açılışta gerçekleştirdiği konuşmada Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a teşekkür ederek, “Burası önceki dönemlerde belediye başkanlarımız tarafından belli bir seviyeye getirildi. Ancak sonrasında maalesef bu tesis harabeye dönüştü. Sağolsun Belediye Başkanımız Hidayet Kılınç bu harabeye sahip çıkarak ilçemize ve Anamur Belediyesporumuza büyük kulüplerin sahip olduğu ölçüde bir tesis kazandırdı. Kendisine ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, tesislerimizin ilçemize ve Anamur Belediyesporumuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile açılan tesislerde, Anamur Belediyesporlu futbolcular antrenmana çıktı.
(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir