25 Nisan 2024

15 Aralık 2011’de yapımına başlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda ‘Yılan Hikayesi’ sürüyor. Bu kez de bağlantı yolu için ayrılan para gündeme düştü. Vatandaşlar bu 12 yıllık hikayenini nasıl sonuçlanacağını merakla bekliyor!

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili yanlışlar ve sorunlar bitmek bitmiyor. Bir türlü açılamayan havalimanın bu seferde bağlantı yolu için ayrılan küçük miktardaki ödenek gündeme oturdu.
Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan Çukurova Havalimanı Bağlantı Yolu için rayiç fiyatla gerekli paranın 1 milyar 345 milyon olduğunu söyleyerek, “Bugüne kadar harcanan para 640 milyon. 2023 yatırım programında ayrılan ödenek ise sadece 51 milyon TL. Umarım havaalanı Mart ayında açıldığında yolcuların gidip geleceği yol tamamlanmış olur!” diyerek tepkilerini dile getirdi.
“OSB OTOYOL BAĞLANTI YOLU’NDA DA DURUM FARKLI DEĞİL!”
“Böyle böyle tamamlanacak zahir!” diyerek OSB Otoyol Bağlantı Yolu’na da atıfta bulunan Abdullah Ayan, “Hani geçtiğimiz günlerde bakan katılımlı açılış yapmıştık ya! İşte yılan hikayesine dönen ve açıldı diye bayram ilan ettiğimiz OSB Otoyol Bağlantı Yolu yatırım tutarı 1 milyar 755 milyon. Bugüne kadar harcanan 206 milyon. 2023 yatırım programında ayrılan ödenek ise sadece 69 milyon TL. Böyle böyle tamamlanacak zahir!” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir