29 Mart 2024

2 askerin şehit olduğu kazada otobüs şoförü tutuklandı

0

2 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU KAZADA OTOBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Mersin’de 2 jandarma personelinin şehit olduğu, 1 mültecinin de hayatını kaybettiği kazada otobüs şoförü tutuklandı.
Kaza, dün sabaha karşı Tarsus-Pozantı Otoyolu Damlama bölgesinde meydana gelmişti. Alınan bilgiye göre, askeri personel ve mülteci taşıyan U.K. idaresindeki 21 BA 884 plakalı otobüs, aynı yönde seyreden R.S. yönetimindeki 31 AEK 926 çekici plakalı tıra arkadan çarptı. Kazada 2 askeri personel şehit oldu, bir mülteci de hayatını kaybetti. 33 kişinin de yaralandığı kazada tır ve otobüs şoförü gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan tır sürücüsü Ramazan Sayıl adli kontrol şartıyla serbest kalırken, otobüs şoförü U.K. ise tutuklandı.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Otobüs kazasında şehit olan Eren Öztürk, Adana’da son yolculuğuna uğurlandı
Mersin’in Tarsus ilçesinde mültecileri taşıyan otobüsün tıra arkadan çarpması sonucu çıkan yangında şehit olan Uzman Çavuş Eren Öztürk, Adana’da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Şehit Uzman Çavuş Eren Öztürk için Buruk Mezarlığı’nda düzenlenen törene; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Bakan Soylu, şehidin annesi Güllü Salko’nun elini öpüp başsağlığı diledi; şehidin eşi Teslime Öztürk’e de sarılarak taziyesini iletti. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi.
Otobüs kazasında şehit olan Yasin Eroğlu, son yolculuğuna uğurlandı
Mersin’in Tarsus ilçesinde mültecileri taşıyan otobüsün tıra arkadan çarpması sonucu çıkan yangında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Eroğlu, Adana’da düzenlenen törenin ardından defnedildi.
Şehit Yasin Eroğlu (31) için Kabasakal Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Törene; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Adana Valisi Süleyman Elban ve çok sayıda askeri yetkili katıldı. Bakan Soylu; şehidin, babası, dedesi ve kardeşine sarılarak başsağlığı diledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da şehidin 1,5 aylık hamile eşine ve annesine başsağlığı diledi. Kılınan cenaze namazının ardından Eroğlu’nun naaşı toprağa verildi.
Şehidin teyzesi, şehidin tabutuna sarılıp fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir