19 Nisan 2024

Vahap Seçer’den, Mezitli’deki 32 katlı bina konusunda 2 uyarı ‘YANLIŞ YAPILMASINA KESİNLİKLE MÜSADE ETMEYECEĞİZ’

0

– Birinci uyarı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve inşaatın müteahhidine; “Bu konunun tekrar bir gözden geçirilip, belki revize bir planla bu inşaatın devamı uygun olacak”

– İkinci uyarı, Mimarlar Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası’na ve İl Koordinasyon Kurulu’na; “Herhangi bir taraf tutmadan, tarafsız bir tavırla görevini yerine getirmek durumundadır”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Mersin kamuoyunda büyük tepki yaratan ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında da tartışılan Mezitli ilçesinde yapımı gündemde olan zemin katı üzerine yapılacak 32 katlı bina konusu gündem olmaya devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yapının geçmişten gelen süreci hakkında bilgiler verdi.
Başkan Vahap Seçer, “Şahsi görüşüm; kamuoyu vicdanında karşılığını bulmayan bir durum bu. Onun için ben buradan konu açıldığı için söylüyorum. Hem Sayın Mezitli Belediye Başkanı’na hem de inşaatın müteahhidine buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Bu konunun tekrar bir gözden geçirilip, belki revize bir planla bu inşaatın devamının uygun olacağını düşünüyorum. İkinci uyarım da; başta Mimarlar Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası’na ve İl Koordinasyon Kurulu’na. Her zaman sivil toplumun gücüne inanan bir siyasetçiyim ve sivil toplumda hangi konu olursa olsun herhangi bir taraf tutmadan, tarafsız bir tavırla görevini yerine getirmek durumundadır” dedi.
“MERSİN HALKI ENDİŞE ETMESİN”
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yasalar çerçevesinde sorumluluklarını yerine getireceklerini söyleyen Vahap Seçer, “Umut ediyorum, yakın bir zamanda vatandaşlarımızı da memnun edecek, en azından onların da endişelerini giderecek bir sonuçla bu konuyu bağlarız. Mersin halkının endişe etmemesi gerekir. Büyükşehir olarak bu konunun üzerindeyiz. Yanlış bir şey yapılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi bilmelerini isterim” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir