16 Nisan 2024

CEZA KURUMU KÜTÜPHANELERİ İÇİN KİTAP BAĞIŞI

0
NURDANE KARAKUŞ
Mersin Adliyesi önünde Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için kitap bağış kampanyasının ikincisi düzenlendi. Etkinliğe, “Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Baro Başkanı Gazi Özdemir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Necip Çarıkçıoğlu, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları, İl Müftüsü Aydın Yığman, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, TEDAŞ İl Müdürü Tayfun Sevindik, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Ceviz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, Gümrük Bölge Müdürü Osman Güllüce ve il protokolünün katıldı.
Törende söz alan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, “Ceza İnfaz kurumlarımızdaki hükümlülerin, cezalarının infazı ile ulaşılmak istenilen temel amaç, öncelikle genel ve özel önlemeyi sağlamak, bu maksatla hükümlünün yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, toplumu suça karşı korumak, hükümlünün; yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken ve kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmaktır. İnfazın temel amacı doğrultusunda; ceza infaz kurumlarımızda hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin bir şekilde kullanmaları amacıyla kütüphaneler oluşturulmuştur. Kütüphanelerdeki yayınların nicel ve niteliklerinin arttırılması için Bakanlığımız tarafından çeşitli çalışmalar ve faaliyetler sürdürülmekle birlikte yayın sayısı yetersiz olan ve yeni açılan ceza infaz kurumlarındaki kütüphanelere öncelik verilmek kaydıyla ülke genelinde 31 Mayıs 2021 tarihinde ‘Bir Kitap, Bir Umut’ sloganıyla başlatılan ‘Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası’ 18 Haziran 2021 tarihinde sona ermiştir.  Kampanya süresince 216 stantta ve kitap kumbaralarında toplam 256 bin 376 adet kitap toplanmıştır. Mersin il merkezi olarak 13 bin 277 adet kitap toplayarak Türkiye genelinde ilk 3’e girdiğimiz için Adalet bakanlığımız tarafından Cumhuriyet başsavcılığımıza ‘Teşekkür Belgesi’ gönderilmiştir. Önümüzdeki yıllarda da kitap bağış kampanyalarının geleneksel olarak düzenlenmesi planlanmaktadır.  Bu yıl ise Sayın adalet Bakanımızın talimatları doğrultusunda “Kitap İyileştirir…” sloganıyla “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası”nı ilk kitap bağışı ile hepbirlikte ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatacağız. Kampanyamızın hayırlı olmasını dileyerek, destek ve katılımınızdan dolayı ayrıca teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi.
“Cezaevleri aynı zamanda ıslah evleri, rehabilitasyon merkezleridir”
Vali Pehlivan ise açılış töreninde yapmış olduğu konuşmasında, “Mersin Adliyesinde, Ceza İnfaz kurumları kütüphanelerine kitap kazandırma kampanyası düzenleniyor. Kampanyanın sloganı da ‘Kitap İyileştirir’ Kitap iyileştirir mi? Evet iyileştirir. Çünkü kitaplar, bizler için yol arkadaşıdır. Mersin Valiliği olarak Milli Eğitim Müdürümüz bünyesinde’ Yol Arkadaşın Kitap Olsun.” temasıyla güzel bir kampanyayı da yakında başlatacağız. Cezaevlerinde olan vatandaşlarımızın da kitaplarla haşır neşir olması, o geçirdikleri süre içerisinde rehabilite olmalarına da katkı sağlayacaktır. Buradaki temel maksat da odur. Cezaevleri aynı zamanda ıslah evleri, rehabilitasyon merkezleridir. Kitaplar, mahkumların oradaki vakitlerini en iyi şekilde değerlendirerek kendilerini değişik konularda yetiştirmelerine ve aydınlanmalarına bu anlamda da rehabilite olmalarına vesile olacaktır. Bu kampanyaya katkı sağlayan herkesi kutluyorum.  Türkiye genelinde düzenlenen bu kampanyada, Mersin’in toplanan kitap sayısında ilk üçe girmesi bir başarıdır. Biz de bu yılki kampanyaya elimizden gelen katkıyı vermeye çalışacağız. İnanıyorumki Mersinimizdeki kamu kurumlarımız, sivil toplum teşkilatlarımız ve vatandaşlarımız, bu kampanyaya duyarlılık gösterecektir.  Herkesi bu kampanyaya katkı sunmaya davet ediyoruz. Başta Adalet Bakanlığımız olmak üzere ilimizde de Başsavcılığımıza böyle bir kampanya düzenledikleri için kutluyor,teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir