16 Nisan 2024

Emekli evi üyelerine şiir dinletisi

0

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YAŞ ALMIŞ VATANDAŞLARA YÖNELİK ETKİNLİKLERİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYOR. DOĞA GEZİLERİ, KONSERLER, KÜLTÜREL FAALİYETLER GİBİ BİRÇOK ETKİNLİĞİ YAŞ ALMIŞ VATANDAŞLARLA BULUŞTURAN BÜYÜKŞEHİR, BU KEZ DE TOROSLAR'DA HİZMETE AÇTIĞI HALKKENT SOSYAL YAŞAM MERKEZİ İÇİNDE YER ALAN EMEKLİ EVİNDEKİ YAŞ ALMIŞ VATANDAŞLARA YÖNELİK ŞİİR DİNLETİSİ DÜZENLEDİ. (KORAY ÜNLÜ/MERSİN-İHA) Mersin Büyükşehir Belediyesi, doğa gezileri, konserler, kültürel faaliyetler gibi birçok etkinliği yaş almış vatandaşlarla buluşturan büyükşehir, bu kez de Toroslar'da hizmete açtığı Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi içinde yer alan emekli evindeki yaş almış vatandaşlara yönelik şiir dinletisi düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, doğa gezileri, konserler, kültürel faaliyetler gibi birçok etkinliği yaş almış vatandaşlarla buluşturan büyükşehir, bu kez de Toroslar’da hizmete açtığı Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi içinde yer alan emekli evindeki yaş almış vatandaşlara yönelik şiir dinletisi düzenledi.
Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi Emekli Evi Sorumlusu Çağdaş Yeter, “Soğuk kış günlerini, duyguların söze inmesiyle anlamlandırmaya çalıştık. Sözün bittiği yerde, şiir ve müzik sanatla bütünlenmiş bir anlatımdır. Toroslar Emekli Evi üyelerini şiir ve müzikle buluşturduk” dedi.
Emeklilerin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Yeter, “Onlara dokunmaya devam edeceğiz. Bugünkü dinletimizde Türk halk müziği ve şiir sunumu oldu, çok keyifli bir zaman geçirdik. Emeklilerimiz memnun kaldı” ifadelerini kullandı.
Emekli evi üyelerinden Bayram Bulut, emekli evinde birçok etkinlik gerçekleştirildiğini ve bu tür etkinliklerin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyerek, “Öncelikle bize bu imkânı tanıyanlara çok teşekkür ederim. Çok güzel bir ortam. Geliyoruz, çayımızı, kahvemizi içiyoruz. Gazeteler, kitaplar okuyoruz” şeklinde konuştu.
Şiir dinletisini de çok severek dinlediklerini dile getiren Bulut, “Gerçekten biz emekliler için güzel bir şey. Tabi ki böyle moral verici şeylere ihtiyacımız oluyor. Gelip burada dinliyoruz, eğleniyoruz” diye konuştu.
Yaş almış vatandaşlardan Şahgül Güler de şiir dinletisinden çok memnun kaldığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir