29 Mart 2024
NURDANE KARAKUŞ
Genel Sağlık İş Mersin Şubesi üyeleri, Toroslar Devlet Hastanesi önünde bir eylem yaparak, memur maaş zamlarını, sağlıkta şiddeti ve sağlık politikalarını protesto ettiler. Genel Sağlık İş Mersin Şube Başkanı Dr. Gürbüz Şen bıçağın kemiğe dayanadığını söyleyerek, “Sınıf bilinciyle mesleğimize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Cumhuriyetimize sahip çıkmak için alanlardayız. Mustafa Kemal’in doktorları, ebe-hemşireleri, sağlık çalışanları, Mustafa Kemalin Askerleri olarak alanlardayız. Bıçak kemikte, eti geçti duydunuz mu? Duyun artık be kardeşim, Bu ne biçim aymazlık, bu ne biçim uyku?” dedi.
“Açıklanan enflasyon rakamlarına kendiniz bile inanmıyorsunuz”
İçinde sağlık olmayan, sağlıksız sağlık politikalarında ısrar edildiğini belirten Şen, “Sağlık çalışanlarını, kamu emekçilerini yoksulluk sınırının altında maaşa mahkum ediyorsunuz, canımız yanıyor, duyuyor musunuz? Gözümüzün içine baka baka TÜİK yalanlarıyla hakkımızı gasp ediyorsunuz, ‘Sadaka’ değil hakkımızı istiyoruz, anlıyor musunuz? Hakkınız ödenmez dediniz ödemediniz, covidden öldük, sağlıkta şiddetten öldük görmezden geldiniz, covid meslek hastalığı olsun dedik kulaklarınızı tıkadınız, buradan hep birlikte haykırıyoruz, duyuyor musunuz? Liyakatsiz bürokratlarla, siyasilerin oyuncağı olmuş bürokratlarla, açtıkları hukuksuz soruşturmalara, yoğun mesai, şiddet ve mobbinge maruz kalıyoruz duyuyor musun? Maaş promosyon sözleşmesi için aylardır bizi oyaladınız yetmedi ihaleye bile çıkmadan sağlık çalışanlarının haklarını bir kez daha gasp ettiniz yeter artık duyuyor musunuz? Açıklanan enflasyon rakamlarına kendiniz bile inanmıyorsunuz, her geçen gün fakirleşiyoruz, asgari ücret sınırında maaş alıyoruz görüyor musunuz? Çalışanlar kira-yiyecek-fatura üçgenin de geçim derdinde duyuyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanım siyasi partilerin, Cumhurbaşkanın sendikası olmaz bizim sendika diye işaret ettiğiniz Memur-Sen bizim sendikamız değil ve olmayacak, sağlık emekçileri ‘Sadaka’ değil mesleğinin onuru ile insanca yaşamak istiyor duyuyor musunuz?” sorularını sordu.
“Halkçı sağlık politikaları istiyoruz”
Siyasi partilerin arka bahçesi olmuş, yandaş sarı sendikalara destek olmak için barajlar koyarak sendikal mücadelenin önünü kesmek istediklerini vurgulayan Şen, “Başaramayacaksınız anlıyor musunuz? Çalışanın emeğini toplu sözleşme masasında sömüren sarı sendikalar, huzur hakkı adı altında aldığınız ücretleri biliyoruz, bu sömürü düzenini, barajlarınızı yıkıp geçeceğiz, duyuyor musunuz? Beceriksizliğinizin, sorumsuzluğunuzun bedelini bizler artık ödemeyeceğiz duyuyor musunuz? Kamu ihaleleri ile zengin olan mütahitler, sırtımızdaki vergi küfesi ile sizleri taşımak istemiyoruz, Atatürk’ün başlattığı kamucu, halkçı sağlık politikaları istiyoruz, duyuyor musunuz? Sevgili sağlık çalışanı arkadaşım, sevgili kamu emekçileri uyanın artık uykudan kurtarın onurunuzu, duyuyor musunuz? Bir inancın yüceliğinde buradayız. Mücadelemizin, kavgamızın güzelliğinde buradayız. Bitmedi daha sürüyor mücadelemiz ve kavgamız sürecek. Hep beraber haykırıyoruz bir kez daha! Bir şey değişecek, her şey değişecek bir gün bu dertler bitecek. Bugünlerden geriye bir yarına gidenler bir de yarın için direnenler kalacak. Sevgili Nazımın dediği gibi; “Eğer, hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse çaresi yok usta biz kazanacağız.” Hep beraber haykırıyoruz! Bıçak kemikte! Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın laik, demokratik, sosyal hukuk devleti.Yaşasın örgütlü mücadelemiz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir