28 Mart 2024

MERSİN ÜNİVERSİTESİ YEMEKHANESİNDE YÜZDE 112,5 ZAM..!

0
MUSTAFA ÖZCAN
Mersin Üniversitesi Yemekhanelerinde yüzde 112.5 zam yapılmış olmasına tepki gösteren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Güran Dinçer, yemek ücretlerinde fahiş zam yapılmasının anlaşılabilir olmadığını ve gençlerimizi açlığa mahkum etmekten başka bir şeye yaramayacağını dile getirdi.
Ülkemizin geleceği olan öğrencilere kolaylık sağlanması gerektiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “Mevcut iktidarın aldığı yanlış kararlar sonucunda Ülkemizin boğuşmak zorunda kaldığı Ekonomik darboğazın bedeli öğrencilere ödettirilemez. Mersin Üniversitesi yönetiminin yaşanan ekonomik krize çözüm için öğrencinin kursağına göz dikmesini kabul etmiyoruz.” dedi.
DEVA Partisi olarak açıkladıkları Yükseköğretim Eylem Planı ile üniversitelerdeki nitelikli eğitim sayesinde yarınlara emin adımlarla ilerleyeceklerinin altını çizen Başkan Güran Dinçer, “Üniversitelerde fırsat eşitliğini ve adaleti sağlayacağız. Herkesin eşit şekilde eğitime ulaşabileceği bir sistem oluşturacağız. Ücretsiz üniversite modeli çerçevesinde üniversiteyi kazanan öğrencilere Eğitim Destek Banka Kartı ile destek olacağız.  Öğrencilerimizin barınma ve yemek sorununu ortadan kaldıracağız.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir