18 Nisan 2024
*Belediyelerimizin, kamu kuruluşlarımızın ve özel sektörün örnek alınacak hizmetlerini görünce gözlerim yaşarıyor.
*Geçen gün bir yerde, Hürriyet Gazetesi-Çukurova/Gap ekine bakarken gördüm. Adana Şehir Hastanesi’nin bir davranışıdır gözlerimi yaşatan. Çünkü bir gün önce eşimle Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitmiştim.
*Eşim küçük sayılacak bir operasyon geçirdi.
*Bir süre sonra taburcu edildi eve gideceğiz ama arabaya kadar eşimi götürecek en azından bir tekerlekli sandalye gerekti.
*Sağ olsun bize yardımcı olması için gelen Saygın Ünel(Manevi Torunum) gitti bir aracı zorla iterek getirdi.
Hastayı bindirdik aman Allah’ım sür sür gitmez. Baktım tekeri arızalı! Dönmüyor. Arızası olmayan, tekeri dönen başka bir araç zorla bulduk.
Hastayı arabaya kadar götürdük..!
*Şunu da bir daha yazmalıyım.
*Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde ücret öderseniz randevu alıyorsunuz, ücretsiz tedavi derseniz 2-3 ay sonrasına hatta 6 ay sonrasına gün veriliyor!
*Anlaşılır gibi değil..!
*Gelelim “Örnek Olmalı” başlığıma…
*Adana Şehir Hastanesi’nde yaşlı ve ihtiyacı olanların hastane içinde gidip-gelmeleri için “Hasta Yönlendirme, Refakat, Taşıma”(HYRT) görevlilerinden oluşan bir ekip kurulmuş. Bu ekipte 300 civarında görevli varmış. 24 saat görev yapıyorlarmış.
*Kullanım amacına göre araçlar varmış. Elektrikli olan da varmış. Tekerlekli sandalye de. Hatta golf aracı da. Bu golf araçlarından Adana asri mezarlıkta görmüştüm yaşlı ziyaretçileri taşıyordu.
*Bu görevliler yaşlı hastaları hastanenin bütün birimlerine taşıyor ve hastalara yardımcı oluyorlarmış. Hasta hastaneden ayrılana kadar bu hizmet devam ediyormuş.
*Şimdi;
Yaşlılara ve yürüme zorluğu çekenlere, hastasına refakat edenlere soruyorum. “Örnek Olmalı” demekte haksız mıyım?
*Resmi ya da özel hastaneler bu önerime kulak verirler mi?
*Çünkü ülkemizde yaş ortalaması yükseldi, kazalarda engelli kalanlar çoğaldı. Bütün bu vatandaşlarımız refakat eden olmadan hastaneleri nasıl dolaşacak? Çok büyük sıkıntılar yaşanıyor.
*Umuyorum ve inşallah dikkate alanlar çıkar diyorum.
YILBAŞI GELDİ/GELİYOR
*Yılbaşına birkaç gün kaldı, ülkemizin bir çok bölgesinde olduğu gibi Mersin’de de kaçak içki olayı hortladı. Mersin emniyeti uyumuyor çalışıyor. Kaçakçılara göz açtırmıyor.
*Bu defa da Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri kaçakçıları ve kaçak içkileri yakalamış.
*İşte bakın;
Bir süre önce 5 tır dolusu kaçak içki ele geçirilmiş. İmha edilmesi için Adana/ Ceyhan’daki entegre atık dönüşüm tesislerine gönderilmiş.
*115 ton ağırlığında 87 adet sahte bandrollü kaçak içki, 5 milyon adet sigara filtresi, 67 bin paket boş makaron ve 910 kilogram kaçak tütün ele geçirilmiş..!
*Teşekkürler Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, kaç insanın hayatını kurtardınız kim bilir..?
MERSİN’DE ARAÇ
*Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklama yapılmış.
*26 Temmuz 2022’de açıkladığı verilere göre, trafiğe kayıtlı toplam kara taşıtı sayısı Haziran sonu itibariyle 25 milyon 810 bin 799’e ulaşmış.
*Trafiğe kayıtlı araç sayısı eylül sonu itibarıyla ise 26 milyon 129 bin 4 olmuş.
* Mersin Eylül ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 703 bin 777 adet taşıt sayısı ile ülkemizde 8. sırada yer alıyormuş.
* Mersin’de trafiğe kayıtlı olan 703 bin 777 adet taşıtın yüzde 45,1’ini otomobil, yüzde 24,4’ünü motosiklet, yüzde 17,1’ini kamyonet, yüzde 5,5’ini traktör, yüzde 5,4’ünü kamyon, yüzde 1,3’ünü minibüs, yüzde 0,8’ini otobüs, yüzde 0,3’ünü ise özel amaçlı taşıtlardan oluşuyormuş.
*Ehh…
Kış geldi. Arabası olanlar kış bakımını yaptırmalılar.
*Havaların durumu hiç belli olmuyor.
*Bazen sel geliyor, bazen buz tutuyor.
ÇARPITILMIŞ SÖZLER:
Sabreden derviş, yolculuğa çıkarmış.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir