28 Mart 2024

115 MTSO MECLİS ÜYESİ MERSİN’İN TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK ‘YETER! GİDİN ARTIK..!’

0

“SON 4,5 YILDA MTSO’NUN İMAJINI YERLE BİR EDENLER HANGİ YÜZLE, ‘YENİDEN ADAYIZ’ DİYEBİLİYORLAR?”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Mersin’in geleceğini belirleyecek olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası -MTSO- Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlığı için tarihi önemde olan seçimler bugün yapılacak.
Son 4,5 yılda MTSO’nun imajını yerle bir edenlerin hangi yüzle ‘yeniden adayız’ diyebildiklerini soran MTSO Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel, “İnsanda biraz sıkılma olur. MTSO üyelerinden özür dileyip geri çekilmesi gerekenlerin pişkinlikle başkanlık yarışına girmeleri travmatik bir durum. Kişisel çıkarlarını her zaman ön planda tutan ‘Başkanlık’ anlayışından kurtulmak için MTSO Meclis Üyelerinin önünde tarihi bir fırsat var. Yönetimler kendilerini yenileyebildiği sürece üyelerinin sorunlarına çözüm bulabilirler. MTSO yönetimlerinde ‘Değişim’ kaçınılmaz olmuştur.” diye konuştu.
“KENDİ SANAYİ MESLEK GRUBUNDA SEÇİMİ KAYBETTİ!”
“Kendi sanayi meslek grubunda seçim kaybeden birisinin, hangi koşullarla ele geçirdiği bilinmeyen bir inşaat şirketinden elde ettiği müdürlük yetkisiyle yeniden, ‘Başkan adayıyım’ diyerek ortaya çıkması tüm Meclis üyelerine olduğu kadar Mersin İş camiasına da hakarettir. Yeter! Gidin artık..!” diye konuşan MTSO Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel, “Sağduyulu ve basiretli meclis üyelerinin bu çirkinliğe izin vereceğini sanmıyoruz. MTSO 137 yıllık koca bir çınar. Mersin’in en büyük kent dinamiği olan MTSO’yu yönetecek kişilerin öncelikleri sadece kentin çıkarları için çalışmak olmalıdır. Bu nedenle seçilecek kişilerin bilgi ve birikimleri ile oturdukları koltukların hakkını verecek, en önemlisi de Mersin ekonomisine yön verebilecek liyakate sahip olmaları gerekiyor. Geçen dönemde olduğu gibi seçim sonuçları sadece kişisel hırslar ile değerlendirilmemeli, kent ekonomisinin önümüzdeki 4 yılına yön verecek planlı ve sonuç getirici çalışmalarla dolu olmalıdır. 115 MTSO Meclis Üyesi’nin de bugün oy kullanırken sadece kentin çıkarlarını düşünerek hareket edeceklerine gönülden inanıyorum.” diyerek son çağrısını yineledi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir