18 Nisan 2024

‘VATANDAŞIN BUZDOLABI BOŞ PAZAR ALIŞVERİŞLERİ SERVET TUTUYOR!’

0
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Ağırlaşan Ekonomi Şartlarını ve Vatandaşların Yaşadığı Derin Yoksulluğu” Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Sümer, “İktidarın çizdiği pembe tablolar ne yazık ki vatandaşa ulaşmıyor. Sokakta, çarşıda, pazarda artık borçsuz insan kalmadı. Millet temel gıda ürünlerine ulaşamaz durumda. AKP Döneminden önce “Bizimden Önce Buzdolabı Yoktu” diye yalanlar söyleyenler, vatandaşın buzdolabına başta et ve süt ürünleri olmak üzere hiçbir şey alamaz hale getirdiler. Her sene yeni yıl yaklaşırken millette bir sevinç havası hakim olurdu. Artık vatandaşlarımız açlıkla mücadele ettiği için gündelik yaşamdaki tek mücadele yaşam savaşı haline geldi.” dedi.
“İCRA ve HACİZ MİLLETİN KADERİ DEĞİLSARAYIN DAYATMASI”
Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen ve henüz varlık yönetim şirketlerin devretmedikleri takipteki borçların ise 31 milyar liraya yükseldiği bilgisin veren Sümer, “Vatandaşların bankalara olan borcunda yıl başından bu yana 452 milyar liralık, toplam borçlarında ise 458 milyar liralık artış yaşandı. Ulusal Yargı Ağı (UYAP) üzerinden alınan verilere güre bu yıl 1 Ocak – 9 Aralık günleri arasında icra ve iflas dairelerine UYAP üzerinden toplam 8 milyon 18 bin yeni dosya geldi. Yeni gelen dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 616 adet bin arttı. Bu dönemde 6 milyon 917 bin dosya da sonuçlandırıldı. Yeni gelen dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,3 oranında arttı.  İcra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı son bir yılda 730 bin adet artarak 9 Aralık itibariyle 23 milyon 667 bine çıktı. Bu tablo milletin kaderi değil, Saray İktidarının dayatmasıdır. Yaklaşan seçimlerle birlikte artık yediden yetmişe herkesin kafa yorduğu tek şey ekonomi olurken, Saray İktidarının tek derdi giderayak rant dağıtmak oluyor. Geçen hafta Meclisten geçen bütçe rakamları bir kez daha 20 Yıllık AKP İktidarının ranttan başka bir şey düşünmediğini ortaya koymuştur. Bu düzenin yaratıcıları çıkıp vatandaşa çözüm olacağız diyorlar. Milletin çocuğuna yemek yediremediği bu düzeni zaten onlar yarattı. Artık Türkiye için değişim zamanı gelmiştir.” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir