29 Mart 2024

‘Engin ruhlu kahraman askerlerimizin destanıdır’

0
NURDANE KARAKUŞ
Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Başkanı Coşkun Doğmuş, Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü dolayısı ile mesaj yayınladı.
Doğmuş, “Aziz Milletimiz, kahraman askerlerimiz, bayrağımız uğruna, vatan uğruna, bağımsızlığımız uğruna geri dönmeyi hiç düşünmeden vatan toprağı için adeta ölüme gitmişlerdir” diyen Doğmuş, “Sarıkamış, düşmanın üstün gücüne karşı canını siper eden engin ruhlu kahraman askerlerimizin destanıdır. Sarıkamış,  vatan âşıklarının mirası, kahramanlık ve yiğitlik destanıdır. Sarıkamış, dünyaya kafa tutan milletimizin vatanı için yapabileceklerinin ispatıdır. Askerlerimizin Allahuekber Dağları’nın Sarıkamış’taki cesareti, vatan  ateşini bembeyaz karlar söndürememiş, vatan için çarpan yüreklerin heyecanını soğuk dindirememiştir.” dedi.
“Evlatlarımız Türk milletinin bağrına defnedilmiştir”
Ağır hava koşulları altında mücadele veren Türk askerinin, muharebenin sonuna kadar direndiğini söyleyen Doğmuş, “Mücadeleyi bırakmamış,  şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatlarımız Türk milletinin bağrına defnedilmiştir. Mart-Nisan 1915’te karların erimeye başlaması üzerine şehitlerimiz kardelenler gibi ortaya çıkmıştır. Kardelen bu nedenle Sarıkamış şehitlerimizin sembolüdür.
Vatanımız için, Aziz milletimizin için Allahuekber Dağlarında şehadete yürüyen kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum, mekânları cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir