28 Mart 2024

BAŞKAN SEÇER’DEN ANAMURLULAR’A MÜJDE: ‘HAL İNŞAATINI BAŞLATACAĞIZ’

0

“Talebimiz doğrultusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tarafımıza 152 bin 578 dekarlık alanın 2 yıllık geçici tahsisi verildi. Oraya hal inşaatı başlatacağız ve bu süreç içerisinde de daha sonra kesin tahsisini alacağız.”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı Aralık ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen oturumda; komisyonlardan havale edilen 12 ve birimlerden gelen 1 olmak üzere toplam 13 madde görüşülerek oylandı. Maddelere geçilmeden önce Başkan Seçer, gündem dışı konuların konuşulduğu bölümde Anamur ve Bozyazı’da yapılacak hal projelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 2. birleşiminde Anamur’da yapılacak hal projesi için 2 yıl önce müracaatta bulunduklarını anımsattı. Seçer, “Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tarafımıza 152 bin 578 dekarlık alanın 2 yıllık bir geçici tahsisi verildi. Oraya hal inşaatı başlatacağız ve bu süreç içerisinde de daha sonra kesin tahsisini alacağız” dedi.
 “Anamur Hali için 2 yıllık geçici tahsis verildi”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Meclis toplantısında Diyarbakır-Mardin Karayolu’nda bu sabah göreve giden polis servisinin geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan polislere geçmiş olsun dileklerini iletip, acil şifalar diledi. Seçer, terörü bir kez daha şiddetle lanetlediğini ifade etti.
Anamur için bir ihtiyaç haline geldiğini vurguladıkları yeni bir Toptancı Sebze ve Meyve Hali ile ilgili bazı gelişmeler olduğunu duyuran Başkan Seçer, “Talebimiz doğrultusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tarafımıza 152 bin 578 dekarlık alanın 2 yıllık geçici tahsisi verildi. Oraya hal inşaatı başlatacağız ve bu süreç içerisinde de daha sonra kesin tahsisini alacağız. Biz bunun Avan projesini zaten hazırlamıştık. Kalınören Hal Tesisi Projemiz’de 3 ayrı tipte toplam 106 adet dükkan planlamıştık. Bunun artma ihtimali yüksek. Bana taleplerin yoğun olduğu bildirildi. Revize bir plan çalışması olabilir. Yine sandık depolama alanı, ticari alan, idari binalar; bunların şimdi uygulama projesi yapılacak. Yalnız orası eğimli bir arazi, hafriyat çalışmalarını bir iki hafta içerisinde başlatmamız gerekiyor” dedi.
“2 yıl önce bunların müracaatı yapılmıştı, 2 yıl çok önemli bir zaman kaybı”
Geçtiğimiz haftalarda, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni seçilen Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin kendisini ziyaret ettiklerini de dile getiren Başkan Seçer, Anamur’un genel sorunları üzerine beraber çalışma iradesini ortaya koyduklarını ve bu durumun kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi. “İşte sivil toplumun hem görevi hem gücü budur” ifadesi ile konuşmasını sürdüren Başkan Seçer,  “Süratle onlar da çalışmaya başladılar ve temaslara geçtiler. Sonuç itibariyle uzun süredir beklediğimiz bir karardı. 2 yıl önce bunların müracaatı yapılmıştı. Çok mesafe alınabilirdi. Yani 2 yıl önce başlanacak inşaat, 2 yıl sonra başlamış olacak. Buradan vatandaşlarımın da bilmesini istedim. Bu durum, Bozyazı Hali için de geçerli. Anamur Hali ve Bozyazı Hali, Mersin sınırları içerisindeki Toptancı Halleri içerisinde katma değeri yüksek ürünlerin satıldığı iki önemli haldir. O bölgenin Meclis üyeleri oradaki yetişen ürünlerin ne derece pazar değeri yüksek ürünler olduğunu bilirler. Anamur’un muzundan yeni tropikal meyvelerine, avokadosuna, ejder meyvesine kadar değerli ürünler. Hakeza Bozyazı’da da öyle; örtü altı seracılık, sebze, meyve üretimi, her çeşidinin yapıldığı bölgeler. Bozyazı Hali’nin de talebini yaklaşık 2 yıl önce yapmıştık. Buranın da bir an önce Anamur Sebze Hali yeri gibi tahsisi sağlanırsa oraya da 88 adet dükkan planladık. Bunun da Avan projesi yapıldı. 3 ayrı tipti. Yine ticari alanlar, depolama alanları, idari binaların Avan proje çalışmalarını biz tamamlamıştık” diye konuştu.
Meclis’te trafik güvenliğini artıracak ışıklandırma ve tabelalar ile ilgili yapılan konuşmayı değerlendiren Başkan Seçer, ışıklandırma ve yol tabelaları konusunda tespit ettikleri yerlerle ilgili uygun olan her yere bu çalışmaları uyguladıklarını söyledi.
Gündem maddelerinin oylanmasının ardından ise Başkan Seçer, şunları söyledi:
“Burada Mersin’in yararına birçok konuyu tartıştık. Bu konuların bir kısmı Meclis tarafından kabul görmedi, önemli bir kısmı Meclis tarafından kabul gördü. İyisiyle, kötüsüyle, güzeliyle bir yılı geride bıraktık. 2023 yılının da başta tabi ki kentimizden yola çıkarak; ülkemizde, tüm dünyada herkesi mutlu edecek, bereket, mutluluk, huzur dolu, kavgasız, gürültüsüz, savaşsız bir yıl olmasını diliyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bu yıl ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da önemli çalışmaların altına imza atacağımızı umut ediyorum. Mersin’in hayrına ve yararına önemli konuları hep beraber burada karara bağlayacağımızı umut ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.”
 (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir