18 Nisan 2024

Toroslar EDAŞ Adana’da kış hazırlıklarını sürdürüyor

0

TOROSLAR EDAŞ ADANA'DA KIŞ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

Toroslar EDAŞ, Adana’da 2022 yılında da aralıksız sürdürdüğü bakım ve yatırım faaliyetlerine ek olarak kışın oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklarını sürdürüyor.
Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş (Toroslar EDAŞ) Adana’da kaliteli ve kesintisiz enerji için şehir merkezi dâhil 15 ilçenin farklı köy ve mahallelerinde bin 195 personel, 166 araç ile şebekenin tamamını gözden geçirerek bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarına devam ediyor.
Yapılan açıklamaya göre, il genelinde toplamda 625 milyon liraya ulaşan bütçeyle, arızaların gerçekleşmeden önlenmesi ve tüketicilerin rahat bir kış geçirmesi için yıl boyunca çalışmalarını sürdüren şirket, 100 adet dağıtım trafosu, 294 adet alçak gerilim saha dağıtım panosu ve 62 adet beton köşk tesis ederek çalışmalarını sürdürdü.
Araçların bakımları tamamlandı, malzemeler depolandı
Şirket montajını gerçekleştirdiği 34 hücre, 6 bin 399 adet direk ve 4 bin 584 adet aydınlatma armatürüne ek olarak, 160 adet bina, 149 adet direk üstü trafo, 47 adet saha dağıtım kutusu ve bin 717 kilometre uzunluğundaki hattın bakımını tamamladı. Ayrıca şirket, 335 kilometre uzunluğunda yeraltı kablosu ve 105 kilometrelik enerji nakil hattı tesis ederek alternatif hatlarla elektrik kesintilerinin önüne geçmeyi hedefledi. Alanında tecrübeli saha ekipleri ile gece gündüz teyakkuzda olan şirket, zor kış şartlarının neden olabileceği afet kaynaklı arıza ve kesintilere yönelik olarak da hazırlıklarını sürdürüyor.
Bu kapsamda şirket; yoğun kar veya fırtına gibi atmosfer kaynaklı afetlere karşı hazırladığı afet aksiyon planlarıyla oluşabilecek arızaların en kısa sürede giderilmesi için gerekli araç bakımlarını tamamladı, arıza onarımında ihtiyaç duyulabilecek teknik malzemeleri ise lojistik hizmet merkezlerinde depoladı.
Destek ekipleri
harekete geçmeye
hazır
Başkent EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte Enerjisa Enerji’nin 3 elektrik dağıtım şirketinden biri olan Toroslar EDAŞ, Adana’ya ek olarak Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye illerinde hizmet veriyor. Hizmet verdiği illerden birinde, yoğun kar, fırtına ya da sel gibi olağanüstü afetlere işaret eden meteoroloji tahminlerinin oluşması durumunda şirket, hizmet verdiği diğer illerden veya diğer Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nden destek ekiplerini teyakkuza geçirebiliyor. Söz konusu meteorolojik tahminlerin gerçekleşmeye başlamasıyla şirket, kesintisiz enerji için söz konusu destek ekiplerini ilgili araç ve ekipmanlarıyla en hızlı şekilde afet bölgesine intikal ettirebiliyor.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir