19 Nisan 2024

‘9 binin üzerinde özel öğrencimize eğitim öğretim hizmeti veriliyor’

0
NURDANE KARAKUŞ
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Eren Holding’in firmalarından Medcem tarafından Silifke İlçesi Bolacalıkoyuncu Mahallesi’ne yaptırılan Medcem Suphiye Eren Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun açılışını gerçekleştirdi.
Açılış programında konuşan, “Vali Pehlivan, “Bu güzel okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Geleceğe umutla bakmak adına geleceğe güçlü adımlarla ilerlemek adına eğitim alanında atacağımız her adım çok kıymetli, çok değerli. Bu bağlamda ülkemiz genelinde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığımızın malumunuz yatırım programları hayata geçiriliyor. Fiziki şartların ve donanım imkanlarının daha da iyileştirilmesine, eğitim öğretim kalitesinin daha da arttırılmasına yönelik çok çeşitli çalışmalar yapılıyor. Milli Eğitim hizmetlerimizin en önemli başlıklarından birisini özel eğitim çalışmaları oluşturuyor. Mersin İlimiz genelinde özel çocuklarımıza, özel öğrencilerimize yönelik çok güzel çalışmalarımız var. 31 özel eğitim okulumuz var. Okullarımızda 220 özel eğitim sınıfımız var. Bu okullarımızda ve sınıflarımızla toplam 4.721 çocuğumuz eğitim öğretim hizmeti alıyor. Ayrıca kaynaştırma eğitimi dediğimiz tam zamanlı eğitim kapsamında da gene özel çocuklarımız var. Bu kapsamda da 4 bin 323 öğrencimize hizmet veriyoruz. Milli Eğitime bağlı okullarımızda toplamda 9 binin üzerinde özel öğrencimize eğitim öğretim hizmeti veriliyor. Ayrıca denetimi milli eğitimimizde olmakla birlikte özel sektör tarafından işletilen ilimiz genelinde 44 rehabilitasyon merkezi var. Buralarda da 8 bin700’ün üzerinde özel çocuğumuza eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri veriliyor. Dolayısıyla İlimiz genelinde toplamda yaklaşık 18 bin özel çocuğumuza eğitim ve öğretim verme gayreti içerisindeyiz.” dedi.
“Özel çocuklarımıza güzel imkanlarla, özel eğitimler verilecek”
Devlet tarafından yapılan bu hizmetlerin yanında işte açılışını yaptıkları hayırsever vatandaşların, hayırsever insanların katkısıyla hayata geçirilen ve eğitim öğretim sistemine dahil edilen okulların eğitim merkezlerinin de ayrı bir önemi, ayrı bir değeri olduğunu belirten Vali Pehlivan, “Bugün Medcem Suphiye Eren Özel Eğitim Uygulama Okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben öncelikle bu yatırımı hayata geçiren Eren Holding’in grup şirketlerinden Medcem firmasına, firmanın yetkililerine, başta Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Emre Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten anlamlı bir adım, anlamlı bir yatırım. Bu yatırımı Mersin Valiliğimiz ile yapılan protokol çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordinasyon içerisinde Silifke İlçemizde de Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Belediyemiz olmak üzere hep birlikte bu yatırımı hayata geçirmek için güzel bir iş birliği ve koordinasyon gerçekleştirilmiş durumda. Biraz önce zikrettiğim diğer eğitim uygulama okullarımızda, özel eğitim sınıflarımızda olduğu gibi bu okulda da özel çocuklarımıza güzel imkanlarla, özel eğitimler verilecek. Biraz sonra gezeceğiz, göreceksiniz, donanım itibariyle de çağın gereklerine uygun şekilde dizayn edilmiş bir okul. İçinde spor salonu, fizyoterapi merkezi, ergoterapi merkezi, uzay terapi merkezi, gene hidroterapi merkezi, duyum bütünleme terapi merkezi gibi birçok merkezi de içinde barındırıyor. Bütün bunlar, elbette ki verilecek olan hizmetin kalitesini ve elde edilecek sonuçların daha verimli olmasını sağlayacaktır. Bizler temsilcisi olduğumuz medeniyetin, sevgi medeniyeti şefkat medeniyeti olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bağlamda toplumumuzun dezavantajlı olarak ifade edilen kesimleriyle ilgilenmek bizim tarihten gelen bir misyonun gereğidir. Kültürümüzün gereğidir. İnancımızın gereğidir. Özel çocuklarımız, engelli bireylerimiz toplumumuzun rengi, bereketidir. Aileleriyle birlikte onlara sahip çıkmak salt bir görevden ibaret değildir. Bu her şeyden önce vicdani bir sorumluluğumuzdur. Türkiye’mizin genelinde, hatta dünya genelinde hemen hemen her ailede çeşitli sebeplerden ötürü doğuştan olabilir, sonradan geçirilen bir kaza neticesinde olabilir, engelli bireyler bulunmaktadır. O yüzden diyoruz ya her birey aslında bir engelli adayıdır. Ne zaman ne olacağını Allah bilir. O yüzden bu durumda olan çocuklarımıza engelli bireylerimize ve onların ailelerine her geçen gün daha çok sahip çıkmak vicdani bir sorumluluğumuz gereğidir ve biz bu sorumluluğu hep birlikte, duyarlılıkla yerine getirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Vali Pehlivan daha sonra beraberindekiler ile birlikte, Zihinsel engelli bireylerin sesini sanat yoluyla duyurmayı hedefleyen “Sanat ve Biz” projesi ile dünyada resim sanatına damga vuran 12 klasik eser ile down sendromlu gençlerin fotoğrafları birleştirilerek yeniden yorumlanan İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın (İZEV) ödüllü ‘Sanat ve Biz Resim Sergisi’ni gezdi. Resim sergisi sonrasında Vali Pehlivan ve beraberindekiler, anasınıfı ve ilköğretimi kapsayan birinci kademe okulu olan, 2 bin m2 kapalı alan ve 6 bin m2 açık alana sahip Medcem Suphiye Eren Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun içerisinde bulunan hidroterapi amaçlı tasarlanan tam donanımlı havuz, spor salonu, fizyoterapi odası, ergoterapi salonu, uzay terapi odası, duyu bütünleme terapi odası, özel eğitim sınıflarını gezerek incelemelerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir