28 Mart 2024

MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA YÖNETİMDE DEĞİŞİM ŞART..! ‘MTSO’YA VİZYONLU BAŞKAN GELMELİ’

0

“Oda Başkanı ile Meclis Başkanı’nın yaptıkları ilk iş kendi çıkarlarını korumak olmuştur. 1. derece yakınlarına şirketler kurdurarak, hak etmeden oturdukları koltukların etkisini kullanarak, yerel yönetimlerde ve kamu bürokrasisinde ihale peşinde koşmuşlardır!”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda -MTSO- başarısız geçen bir dönemin sonucunda Mersin ekonomisindeki kan kaybının durdurulabilmesi için yeni bir anlayışın, vizyon sahibi bir kadronun işbaşına gelmesi kaçınılmaz olduğu vurgulanıyor.
Meslek kuruluşu başkanlarının birinci görevinin yaşadığı kentin ve üyelerin çıkarlarını korumak ve sorunlarına sahip çıkmak olduğunu belirten MTSO Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel, “Ancak, MTSO’da bunun tersi olmuştur. Oda Başkanı ile Meclis Başkanı’nın yaptıkları ilk iş kendi çıkarlarını korumak olmuştur. 1. derece yakınlarına şirketler kurdurarak, hak etmeden oturdukları koltukların etkisini kullanarak, yerel yönetimlerde ve kamu bürokrasisinde ihale peşinde koşmuşlardır. Başarılı da olmuşlardır. Kendilerine ya da yakınlarına birçok ihale almışlardır.” diye konuştu.
“YÜZDE 1’LİK HİSSE İLE MÜDÜR OLMUŞ!”
MTSO Oda Başkanı ile Meclis Başkanı’nın kendi çıkarları peşinde koşmaktan 25 bine yakın üyenin çıkarları ve sorunları ile ilgilenmeye zaman bulamamış olduğunu ve bu durumun bir utanç tablosu olduğunu vurgulayan Orhan Kemal Yüksel, “Erdemli ve dürüst insan olmak zor iştir. Bilgi, beceri ve karakter ister. Kendi sanayi grubundan meclis üyesi seçilemeyeceğini seçimden 8 ay öncesinden anlayan Oda Başkanı Ayhan Kızıltan, bu yılın şubat ayında yönetim kurulu üyesi de olan Benser İnşaat Limited Şirketi’nden sadece yüzde 1 olduğu belirtilen hisse alarak müdür olmuş ve bu müdürlükte yasal süre olan 6 ayı tamamlayarak, Benser İnşaat Limited Şirketi’nden meclise girmiştir. Şirket sahibinin bu yetkiyi ne karşılığı verdiği bilinmemektedir. Benser İnşaat Limited Şirketi çoğunluk hisse sahibinin Ayhan Kızıltan’ı istediği zaman müdürlük görevinden alma hakkı olduğu da unutulmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir