20 Nisan 2024

TOROSLAR’DA PERVİN ÖĞRETMEN KIŞLIK GİYECEK DAĞITTI

0
MUSTAFA ÖZCAN
“Bazı şeyler olmasa da olur ya da eksik olsa da olur ancak eğitim olmazsa herşey eksik kalır hiçbirşey yolunda gitmez“ diyen Pervin Çelik Öğretmen, “İnsanlar konuşmaya başlarken genellikle şöyle başlarlar, gençler, çocuklar, geleceğimiz size emanet, sizler bu ülkenin geleceklerisiniz ama kimsenin bu konuda üzerine düşeni yapmadığı ya da yeterince yapamadığı gibi bunun yerine sadece anı kurtardıklarını, konuşmakla kaldıklarını görüyorum.” dedi.
Pervin Çelik Öğretmen bu kez de çocuklar kış aylarında üşümesin diye onlara kışlık giyecek dağıttı.
“Öncelikle çocuklardan birşey isteyebilme ve bekleyebilmemiz için bizlerin de onlar için birşey yapıyor olmamız gerekmez mi?” sorusunu soran Çelik, “Veremediğimiz şeyi nasıl isteriz ki! Biz, çocuklarımız ve gençlerimize huzurla yaşayacağı güvenli bir yaşam alanı, kaygı duymayacağı bir gelecek, iyi eğitim alabilme fırsatı vermezsek istemeye de yüzümüz olmaz, olmamalı da. Onun için çocuklarımızı çok sevelim, önemseyelim ve de önemli olduklarını hissettirelim. İlk olarak ücretli öğretmenlik yaptığım köylerdeki öğrencilerin eksiklerini gördüğünde içim burkuldu. Onların çok şeylerden mahrum olduklarını gördük ve bunun için de, ‘Dokunun Umut Olsun’ ismiyle bir proje oluşturmaya karar verdik. Bu fikir ile yola çıkıp köy köy gezerek köy çocuklarına ve de tüm ulaşabildiğimiz çocuklara ulaşmaya çalıştık.” şeklinde konuştu.
“Çocukları mutlu etmek aslında çok kolay”
Bununda görevi olduğunu, yorulmadan, durmadan son nefesine kadar da elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyleyen Çelik, Amacım öncelikle okumuş, düşünen, sorgulayabilen, Atatürk’ün ilkeleri ve hedefi doğrultusunda yetişmiş bilinçli bir nesil bırakabilmektır. Her bir çocuk, her bir genç özeldir, değerlidir bir tanesini bile kaybetmeye tahammülümüz olmasın. Bu sebeple ben elimden geleni yapacağım. Gücümün yettiğinden daha çok çocuğa dokunup umut olmak istiyorum. Çünkü onlarda bu ülkeye umut olacaklar, çünkü onlar en iyisini hak ediyorlar. Projenin devamı olarak bu kez de Mersin’in Toroslar İlçesi’nde ki Değirmendere, Kızılalan, Alanyalı Köyleri’nde çocukların yanına gidip onlarla buluştum. Minicik yürekleri dokundu, onlarla kucaklaştım ve okuyup bu ülkeye faydalı bireyler olmaları konusunda onları motive ederek getirmiş olduğu atkı, bere, mont, bot, eldivenler ile bedenlerini, sevgisiyle yüreklerini ısıttım. Çocukların ve annelerinin gözlerindeki hatırlanma ve değer verilme hissiyle yaşadıkları mutluluğu görünce çok mutlu oldum. Ayrıca keşke elimde daha fazla imkanlarım olsa da her şeyi tüm çocuklar için daha güzel daha kusursuz yapabilsem. Ancak biliyor musunuz? Çocukları mutlu etmek aslında çok kolay onlar, çok da büyük şeylerle değil içten bir sevgiyle bile mutlu olabilecek büyük yüreklere sahipler ve en iyi yatırım ise geleceğimiz dediğimiz çocuklarımıza yapılan yatırımlardır.” ifadelerini kullandı.
“Onlara güveniyorum ve onlar için varım”
Pervin Öğretmen sözlerini şöyle tamamladı;
“Beni bu yolda yalnız bırakmayan isimsiz meleklerimize de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Herşey vatan için herşey çocuklarımız gençlerimiz için onun için bu yol kutsaldır, yorucudur, zordur ama yorulmak yok durmak yok son nefesimize kadar devam edeceğiz. Bu vatanı vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 57. Alayımıza Tıbbiyelilere, bu vatan düserde sen geri gelirsen gelme oğul sütüm sana helal olmaz diyen analarımıza ve bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize borcumuzu yorulmadan durmadan bugün vatan için her türlü hizmet ederek borcumuzu ödeme günüdür önce vatan, önce millet deme günüdür. Okuyan bir gençlik için güçlü olma günüdür. Çocukları çok seviyorum onlar bu ülkenin bayrakları, gelincikleri, onlara güveniyorum ve onlar için varım.”

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir