19 Nisan 2024

AHMET YORGUN CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

0
NURDANE KARAKUŞ
Mersin’in tanınmış simalarından Ahmet Yorgun Mersin Tenis Kulübünde, basının seçkin temsilcileriyle buluştu. Mersin basınıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Yorgun, kahvaltıda siyasete artı değer katmak için CHP Mersin Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı ve basın emekçilerinin sorularını yanıtladı.
Basının yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı toplantıda, Ahmet Yorgun kısa özgeçmiş bilgilendirmesi yaptıktan sonra, siyasetin genel ve yerel sorunlarına yönelik düşüncelerini paylaştı. Hacettepe Üniversitesi’ni bitirdikten sonra bir yıl Sosyal Hizmet Uzmanı olarak çalıştığını, beş yıl kadar da özel sektörde yönetici olarak görev yaptığını, sonrasında ise kendi şirketini kurarak sigorta acenteliği ile birlikte tarımla uğraştığını vurguladı.
“Halk ile de iç içeyim”
Cumhuriyetin sorumlu bir yurttaşı olduğunu söyleyen Yorgun, “1992 Yılında yeniden açılan CHP’nin il yöneticileri arasındaydım. 1995’te yüze yakın arkadaşla birlikte ADD Mersin Şubesi’nin kurucuları arasında yer aldım ve 1997-1999 arası da şube başkanlığı görevinde bulundum. Otuz yıla yakın hem yerel hem de ulusal anlamda cumhuriyetçi, sol ve ilerici hareketlerin hep içinde oldum. Şimdi ise Mersin’in sorunlarını parlamentoya taşıyarak çözüm üretmek üzere Mersin Milletvekili Aday Adayı olarak karşınızdayım. Tarsus’tan Anamur’a kadar Mersin’in bütün ilçelerinin sorunlarını bildiğim gibi buralarda yaşayan halk ile de iç içeyim. Örnek bir milletvekili olmak istiyorum ve bunu başaracağıma da inanıyorum.” dedi.
“Mersin’i bir cumhuriyet kenti yapabiliriz”
Ahmet Yorgun, nüfusumuzun yüzde elliden fazlasının genç, yani otuz yaşın altında olduğunu, bu gerçeklikten hareketle aynı zamanda bu kesimlerin de sözcülüğünü yapmak istediğini vurgulayarak, “Toplumun yüzde altmıştan fazlasının korunmaya muhtaç insanlardan oluştuğunu, bunların çoğunun da kadınlar, gençler ve çocuklar olduğunu, bu kesimlerin sorunlarına çözüm üretebilmek için önce bunları anlayabilmek gerekiyor. Bunları duygusal, sosyal ve toplumsal olarak anlayabilecek bir meslek grubundan geldiğimiz için çözüm projelerini kolaylıkla üretebileceğiz. Mersin’i bir cumhuriyet kenti yapabiliriz. Bunun için her türlü düşünsel altyapı, dinamizm ve insan varlığımız mevcut. Bu varlıklarımızı harekete geçirebilirsek Mersin dünya kenti olabilir. Mersin’in doğusunu da, batısını da, merkezini de çok iyi tanıyan ve tahlil edebilen bir siyasetçi olarak, artık birikim, deneyim ve yeteneklerimi Mersin için kullanmak istiyorum. Milletvekili olarak sorumluk almak istiyorum. Bu sorumluluğu, partimizin ve halkımızın bana vereceğine inanıyorum,” dedi.
Basın emekçilerinin sorularını da yanıtlayan Ahmet Yorgun, tüm katılımcılara içten ve gönülden teşekkürlerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir