16 Nisan 2024

‘ADANA’DA KAMU HASTANELERİNDE VATANDAŞA 6 AY SONRA SURİYELİ’YE HEMEN RANDEVU’

0
CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Adana Kamu Hastanelerinde Vatandaşların 6 Ay Sonrasına Randevu Alırken, Suriyelilerin Doğrudan Sağlık Hizmeti Almasını” Yazılı Soru Önergesi Vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Orhan Sümer, “AKP İktidarı sağlıkta devrim yaptık. Her şehre şehir hastaneleri yaptık. Sağlık artık ücretsiz gibi popülist söylemlerle göz boyamaya çalışıyor. Oysa gerçekler tamamen farklı. Vatandaşlar randevu alamaya gittiklerinde 6 ay sonrasına muayene günü alıyorlar. Aynı durum sağlık hizmeti almaya giden Suriyeliler için ise farklı işliyor. Yabancı uyruklu sığınmacılar hiç bekletilmeden sağlık hizmetinden faydalanıyor. Bu durum halk arasında ötekileştirildiği algısı yaratıyor. Zaten Saray İktidarı için her konuda olduğu gibi önce kendi vatandaşı değil yabancılar öncelikli oluyor.” dedi.
“30 SENE ÖNCEYE DÖNDÜK”
Sağlıktaki başarının sağlık göstergeleriyle değerlendirdiğini söyleyen Sümer, “Bebek ölüm hızıyla, hasta başına ayrılan ortalama muayene süresiyle, sağlık personelinin ülke geneline nasıl dağıldığıyla, sağlık hizmeti için kullanılan finansal kaynaklarla. Bugün kiminle konuşsak bu kıstaslarda Türkiye’nin ne kadar geride olduğunu söyleyecektir. Doktorlar 5 dakikada hasta muayene etmeye çalışıyorlar. Hastalar saatler günler öncesinden hastane kapılarında beklemeye başlıyorlar. Evet AKP sağlıkta devrim yaptı diyebiliriz. Ama karşı devrim Sağlık Sistemini 30 yıl öncesinden de geriye götürdü. Ne yazık ki Türkiye’nin her ilince gördüğümüz çocuk hastalıkları için kampanya düzenleyen vatandaşlarımız ilaca erişemediklerini dile getiriyor. Bazı kanser ilaçlarını devlet karşılamıyor. Toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren aşılar ücretsiz olarak verilmiyor. Bugün kalp rahatsızlığı çekerken hastaneye giden ve olası bir sorunu “EKG” de belli olabileceği söylenen hasta dahi anca bir ay sonra “EKG” randevusu alabiliyor. Her işi rant kafasıyla yaptıkları için yandaşa hasta garantili şehir hastaneleri yaptırıp zengin edince sağlık sistemini çözdüklerini sandılar.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir