28 Mart 2024

Cerrah bile şaşırdı: Safra kesesi taşı kendine yol açıp bağırsağı tıkadı

0

MERSİN'İN TARSUS İLÇESİNDE, ŞİDDETLİ SANCI YAŞAYAN KADININ ÇEKTİĞİ SIKINTININ NEDENİ, DOKTORU BİLE ŞAŞIRTTI. HASTANIN SAFRA KESESİNDEKİ 3 CM'LİK TAŞIN, BULUNDUĞU YERDEN ÇIKIP BAĞIRSAĞI DELDİĞİ VE TIKADIĞI ANLAŞILDI. (İHA/MERSİN-İHA) Mersin'in Tarsus ilçesinde, şiddetli sancı yaşayan kadının çektiği sıkıntının nedeni, doktoru bile şaşırttı. Hastanın safra kesesindeki 3 cm'lik taşın, bulunduğu yerden çıkıp bağırsağı deldiği ve tıkadığı anlaşıldı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde, şiddetli sancı yaşayan kadının çektiği sıkıntının nedeni, doktoru bile şaşırttı. Hastanın safra kesesindeki 3 cm’lik taşın, bulunduğu yerden çıkıp bağırsağı deldiği ve tıkadığı anlaşıldı.
Tarsus’ta yaşayan 80 yaşındaki 3 çocuk annesi Nazmiye Yıldırım, şiddetli karın ağrısı iki gün boyunca geçmeyince özel bir hastaneye gitti. Hastayı muayene eden ve tetkik sonuçlarını inceleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Sun şaşkınlık yaşadı. 33 yıllık cerrah olan Op. Dr. Sun, Nazmiye Yıldırım’ın safra kesesindeki taşın, burayı yırtıp çıktığını, kendine yol oluşturarak 12 parmak bağırsağını delip içine girdiğini, kalın bağırsağa geçerken de tamamen tıkadığını belirledi.
Ameliyat 2,5 saat sürdü
Boyutunun 3 cm olduğu belirlenen ve uzun yıllardır hastanın vücudunda olduğu tahmin edilen taş, Op. Dr. Mehmet Ali Sun ve ameliyathane ekibi tarafından, yaklaşık 2,5 saat süren bir operasyonla çıkarıldı. İlginç vakayla ilgili bilgi veren Op. Dr. Mehmet Ali Sun, “33 yıllık cerrahım, böyle bir olaya daha önce sadece 1 kez rastladım. Çok nadir görülen bir durum” dedi.
Op. Dr. Sun, taşın geçmişinin on yıllara dayandığını tahmin ettiklerini söyledi.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir