29 Mart 2024

AKDENİZ BELEDİYESİ MAHALLE KÜLTÜR SANAT EVLERİ, ALTIN BİLEZİK SAHİBİ YAPIYOR

0
Akdeniz Belediyesi mahalle kültür ve sanat evlerinde; okuma-yazma kursundan giyim, kuyumculuk ve kuaförlük gibi farklı alanlarda verilen kurslara yüzlerce vatandaş katılıyor. Kurslar sayesinde kadınlar; okuma-yazma öğreniyor, kazandıkları mesleki beceri sayesinde de ailesinin bütçesine katkı sağlıyor.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Mahalle Kültür ve Sanat Evleri’nde, uzman eğitmenler eşliğinde, farklı alanlarda çeşitli kurslar ve mesleki beceri eğitimleri veriliyor. Özellikle Akdenizli kadınların yoğun ilgi gösterdiği mesleki kurs ve eğitimler sayesinde kadınlar; bir yandan meslek ve beceri kazanıp geleceğe daha güvenle bakabiliyor, kimisi de kendi atölyesini açıp veya başka firmalarda işe başlayıp üretim sürecine dâhil oluyor…
Çilek Mahalle Evi’nde 5 farklı kursa 160 kursiyer katılıyor
Çilek Mahallesi’nde hizmet veren Mahalle Kültür ve Sanat Evi’nde bugün itibariyle 5 farklı alanda kurs ve eğitim veriliyor. Merkezde okuma-yazma kursuna 34 kişi, giyim kursuna 37 kişi, zekâ oyunları kursuna 28 kişi, kuaförlük kursuna 31 ve kreş hizmetine 30 olmak üzere toplamda 160 kişi devam ediyor.
Karaduvar’da 120 kursiyer eğitimlere devam ediyor
Karaduvar Mahalle Kültür ve Sanat Evi’nde de 3 eğitmen gözetiminde verilen kuyumculuk işletme kursuna 40; dikiş-nakış kursuna 35 ve kursiyer çocukları oyun odası 45 olmak üzere 120 vatandaş devam ediyor. Kendilerine bu imkânı sunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü görevlilerine teşekkür eden mahalleli kadınlar, kurslar sayesinde meslek sahibi olup aile bütçelerine katkı sunabildiklerini belirterek kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını dile getirdi.
“Yeni projelerimizle Akdenizli kadınların yanında olmaya devam edeceğiz”
Göreve geldiği ilk günden beri Akdenizli kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarının altını çizen Başkan Gültak, Turgut Reis Mahallesi’nde 11’inci mahalle kültür ve sanat evini açarak hizmete sunduklarını hatırlattı; 12’nci kültür evini de Huzurkent’te hizmete açmaya hazırlandıklarını vurguladı. Başkan Gültak; “Mahalle Kültür ve Sanat evlerimizde verdiğimiz kurslar sayesinde, bugüne dek ihmal edilen Akdenizli kadınlar meslek öğreniyor, kimi öğrendiklerini daha da ilerletip kendisine atölye açıyor ve üretip satış yapmaya devam ediyor. Ayrıca Kadın Emeği Diyarında veya festival,  şenlik gibi etkinliklerde de kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini satabiliyor. Bu sayede kadınlar, ailesinin bütçesine de ciddi katkı sunuyor. Kurslarımıza katılan kadınların küçük çocukları için de merkezlerimizde bulunan kreşlerde uzman eğitmenler gözetiminde öğretici ve eğlendirici aktiviteler düzenleniyor. Hep söylediğim üzere; ‘güçlü kadın güçlü aile, güçlü aile güçlü toplum, güçlü toplum da güçlü devlet’ demektir. Bu nedenle Akdenizli kadınlar ve onların geleceği için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir