28 Mart 2024

Farklı yaş aralığından çocuklara futbol, basketbol ve kort tenisi eğitimleri veriliyor

0
Akdeniz Belediyesi’nin, okullarda başlayan ara tatille birlikte çocuklar yararına düzenlediği Kış Futbol Okulu’nda, farklı yaş gruplarından 150 çocuğun katılımıyla antrenmanlar başladı. Basketbol ve kort tenisi eğitiminin de verileceği, kontenjanlarla sınırlı kış spor okulunda yeni kayıtlar da devam ediyor.
Sporun ve sporcunun dostu Akdeniz Belediyesi, yazın olduğu gibi kış mevsiminde de çocukları sporla buluşturmaya, yeni yetenekleri keşfederek geleceğin sporcularını yetiştirmeye devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, Seyfi Ali Türkoğlu – Şafak Erdur Spor Tesisinde, spor kulübü bünyesinde hizmet veren antrenörler ile uzman eğitmenler gözetiminde 7-12 yaş aralığındaki 150 çocuğun katılımıyla ücretsiz futbol, basketbol ve kort tenisi antrenmanları başladı.
“Çocuklarımızı spora kazandırıyoruz”
Akdeniz Belediye Spor Kulübü Futbol Antrenörü Orhan Hüseyinoğlu, ara tatille birlikte kış spor okulunda eğitim vermeye başladıklarını belirterek; “Halk Eğitim Merkezi’nden gelen antrenörlerimiz ile birlikte Akdeniz’de çocuklarımızı spora kazandırmak için büyük bir çaba gösteriyoruz. Belediye Başkanımızın bizlere sunduğu imkânlar doğrultusunda çocuklarımızın bedensel, kişisel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kış spor okulumuzda antrenmanlarımıza başladık” dedi.
“Yetenekli çocuklarımızı farklı yerlere taşıyacağız”
Yine futbol antrenörü olan İsa Akyürek de açıklamasında, Akdenizli çocuklara 12 ay boyunca futbol eğitimi verdiklerini belirterek, “Amacımız, sağlıklı, çevik, kendine güvenen bireyler yetiştirmek. Antrenmanlara 150 çocuğun katılımıyla ve temel eğitimle başladık. Yetenekli olduğunu tespit ettiğimiz çocuklarımızı da farklı yerlere taşıyacağız inşallah. Bizlere ve çocuklarımıza sağladığı bu imkanlar nedeniyle Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“Çocuklarımızı sokağın risklerinden uzaklaştırıyoruz”
Yaklaşık 27 yıldır futbol antrenörlüğü yaptığını belirten İzzet Kızgın ise, Akdeniz Belediyesi’nin çocukları hem sporun farklı dallarına kazandırması hem de sunduğu tesisler nedeniyle mutlu olduğunu dile getirdi. Kızgın; “Başkanımız Sayın Gültak, başta futbol olmak üzere sporun her dalına ilgi gösteriyor. Bizler de bu sayede, çocuklarımızı sokağın taşıdığı her türlü riskten uzaklaştırıp geleceğin başarılı sporcuları olarak yetişmeleri için mücadele veriyoruz” şeklinde konuştu.
Spor kurslarına katılıyor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren geleceğin sporcusu çocuklar da Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve kendilerini eğitecek olan spor antrenörlerine teşekkür ettiler. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir