16 Nisan 2024

‘TARIM TOPRAKLARINI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR’

0

MERSİN'DE LİMON AĞAÇLARININ KESİLMESİ TEPKİ ÇEKTİ MEZİTLİ İLÇESİNDE 15 DÖNÜMLÜK ARAZİDE EKİLİ OLAN YAKLAŞIK 600 LİMON AĞACININ KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİ YA DA KİŞİLERCE KESİLMESİ, BAŞTA BELEDİYE BAŞKANI OLMAK ÜZERE BÖLGE HALKININ TEPKİSİNE NEDEN OLDU

MUSTAFA ÖZCAN
Mersin Çevre ve Doğa Derneği  Mezitli Bozön Mahallesi’nde yapılan Limon Ağacı katliamı ile ilgili açıklama gerçekleştirdi. Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan, “Yapılan katliam yaşam alanımıza yapılmış bir kamu suçudur. Bugün dünya, büyük felaketlerin yaşandığı küresel iklim değişikliği tehdidi ile karşı karşıyadır. Bu tehdit artık krize dönüşmüştür. İklim krizinin sonucunda artık dünyanın her yerinde aşırı yağışlar ve buzulların erimesinden dolayı seller, kuraklıklar, orman yangınları, türlerin yok oluşu ve gıda krizleri yaşanmaktadır. Ülkemizde İklim Krizinin sonuçlarını yaşamaktadır. Akdeniz bölgesi kurak iklim kuşağında olup İklim Krizinin etkilerini ciddi bir şekilde yaşayacaktır.” dedi.
“Limon ağacının kesimini yapanlar kamu suçu işlemişlerdir”
İklim Krizi Gıda Krizine de neden olacağı gerçeğinin ortada olduğunu vurgulayan Aslan, “Bu gerçekle Dünyanın bütün ülkeleri Tarım Topraklarını kamusal bir anlayışla korumaya çalışıyor iken maalesef ülkemiz de ve kentimizde verimli tarım topraklarımız rant uğruna amaç dışı kullandırılmaktadır.  Kentimiz de Mezitli ilçesinde Bozon mahallesinde hazineye ait arazide yaşanan limon ağaçları katliamı yeni bir rantın habercisidir. Bozon mahallesinde meyve veren yüzlerce limon ağacının kesimini yapanlar kamu suçu işlemişlerdir. Bu suçu işleyenler derhal cezalandırılmalıdır. Ülkemizde Hazineye ait araziler kamunun malıdır. Bu arazilerin çoğu tarım ve orman vasfındadır. Tarım vasfındaki araziler, üretim yapan çiftçilere ücretsiz olarak tahsis edilmelidir. Tarım toprakları ve ormanlık alanları kamunun ortak malıdır. Yetkililerden Tarım ve ormanlık arazilerinin korunarak amaç dışı kullanımlarının engellemelerini ve ayrıca Yerel Yönetimlerden Gıda Krizi kapıda iken tarım toraklarını imar rantına açmamalarını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir