28 Mart 2024

AKDENİZ BELEDİYESİ NARENCİYE FESTİVALİ’NDE KONUKLARIN İLGİ ODAĞI OLDU

0
Akdeniz Belediyesi, bu yıl 8’incisi düzenlenen ve yerli yabancı binlerce insanı ağırlayan Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’nde hazırladığı stant ve düzenlediği etkinliklerle ziyaretçilerin ilgisini çekti.
Bu yıl ‘Mersin Narenciyedir, Narenciye Hayattır’ sloganı ile düzenlenen 8’incisi düzenlenen “Mersin Uluslararası Narenciye Festivali” sona erdi. Adnan Menderes Bulvarı Galatasaray Meydanı ve çevresinde 12-13 Kasım’da organize edilen festival hareketli geçti. Cumartesi günü startı kent protokolü tarafından verilen festivalin ilk etkinliği ana sahnede Garnizon Komutanlığı Bandosu’nun açılış gösterisi oldu.
Uluslararası festivalde her yönüyle dikkat çeken bir stant açan Akdeniz Belediyesi de konuklara limonata ikram etti. Narenciye temalı görseller, çocuklar için yüz boyama ve resim çizme etkinliği, hediyeli yarışmalar ile Akdeniz Belediyesi iki gün süren festivalde konukları ağırladı. Kooperatifi üyesi kadınlar da açtıkları stantta el emeği göz nuru eserlerini hem sergiledi hem de satışa sundu. Narenciye temalı fotoğraf çekim panosu da kuran Akdeniz Belediyesi, palyaçolar, tahta bacaklar, eğlenceli müziklerle festivale renk kattı.
Mersinliler, unutamayacakları 2 gün yaşadı
Mersin Narenciye Festivali heyecanı, organizasyonun ikinci gününde ise Pazar tatili ile birleşti. Sabahın ilk saatlerinde alana gelen her yaştan yüzlerce vatandaş, güzel hava ile birlikte festivalin tadını çıkardı. Alanda açılan 200’ü aşkın stantta alışveriş şansı yakalayan aileler, oyun alanlarında da çocuklarıyla güzel vakit geçirdi. Mersinliler birbirinden ünlü ve değerli sanatçıların konseriyle de unutulmaz 2 gün yaşadı.
Akdeniz belediyesi olarak narenciye festivaline destek vermek ve katılıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Narenciyemiz, maalesef hak ettiği yerde değil. Bu anlamda, narenciye ürünlerimizin hem yerel hem de uluslararası pazarda hak ettiği yerde olması için bu tür önemli etkinlikleri destekliyoruz. Festivalimizin hem kentimizin hem narenciyemizin yerel, ulusal ve uluslararası alandaki tanıtımında önemli bir misyon üstleneceğine inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir