29 Mart 2024

‘KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA RET, SPORLA SAĞLIKLI YAŞAMA EVET’

0
ARZU ÖZER
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Kötü Alışkanlıklara Ret, Sporla Sağlıklı Yaşama Evet” sloganıyla Mersin Valiliği himayesinde başlatılan kampanya kapsamında Akdeniz İlçesi Çay ve Çilek Mahallelerinin gençleri ile bir araya geldi ve futbol müsabakası gerçekleştirdi.
Gençlerle yapılan futbol müsabakasında Vali Pehlivan’a; Vali Yardımcıları İbrahim Küçük ve Alp Eren Yılmaz, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Çilek Mahallesi Muhtarı Selim Tomak eşlik etti.
Vali Pehlivan tarafından Mersin’de “Kötü Alışkanlıklara Ret, Sporla Sağlıklı Yaşama Evet” sloganıyla; zararlı alışkanlıklar konusunda ailelerde ve öğrencilerimizde gerekli farkındalığı oluşturmak, gençlerimizi ve öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, madde bağımlılığına karşı bir bilinçlendirme ve sakındırma kampanyası yürüterek gençlerimizi spora ve sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla bir kampanya başlatıldı.
Vali Pehlivan maç sonrasında yaptığı konuşmasında, “Şu anda Mersin İlimizin Akdeniz ilçesinin Çay ve Çilek Mahallesi’nden gençlerle birlikte futbol sahasındayız. Biraz önce mahalle gençlerimizle birlikte bir futbol müsabakası yaptık. İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız, Sahil Güvenlik Komutanımız, Vali Yardımcılarımız, Akdeniz Kaymakamımız,Akdeniz Belediye Başkanımız, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, Mahalle Muhtarımız da yer aldı. Çok da güzel bir müsabaka oldu. Bugün itibariyle bir kampanyayı da başlatmış bulunuyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız bizim için çok kıymetli. Onlar bizim geleceğimiz. Onların en uygun şartlarda yetişmeleri konusunda devletimizin ilgili bütün kurum ve kuruluşları üzerine düşen sorumlulukları elbette yerine getiriyor. Bu bağlamda gençlerimizi bağımlılıktan, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak maksadıyla yürütülen çeşitli çalışmalar var. İlgili bakanlıklarımız, özellikle İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımızın, Milli Eğitim Bakanlığımızın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları var.” dedi.
“Burada amaç gençlerimizi bütün bağımlılıklardan uzak tutmak”
Ülke genelinde İçişleri Bakanlığı’nın uyguladığı ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ gibi benzeri uygulamalar olduğunu hatırlatan Pehlivan, “Burada amaç gençlerimizi kesinlikle bütün bağımlılıklardan, uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Biz de Valilik olarak İlimiz genelinde sporu her kademede teşvik etmeye gayret ediyoruz. 416 bin öğrencimiz Milli Eğitime bağlı okullara devam ediyor. 57 bin üniversite öğrencimiz, dört üniversitemiz var biliyorsunuz, oradaki okullara devam ediyor. Bu süreçte gençlerimizi bir yandan okullarda eğitsel faaliyetlerde bilgilendirirken bir yandan da sosyal,kültürel ve spor faaliyetlerine katılmalarını istiyoruz. Akdeniz oyunlarına ev sahipliği yapmış ve tesisleşme konusunda Gençlik Spor Bakanlığımızın yatırımları, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Sporu Tabana Yayıyoruz’ anlayışıyla hayata geçirdiği projelerle çok sayıda spor tesisimiz var. Her ilçemizde tesislerimiz var. Bu tesisler gençlerimiz tarafından kullanılıyor. Bizim amacımız biraz daha fazla dikkat çekmek ve gençlerimizi gelişim süreçleri içerisinde gerek öğrenci olarak okula devam edenler, gerek genç olup belli yerlerde, belli kurumlarda, kuruluşlarda veya özel sektörde çalışan gençlerimizi de spora yöneltmek. Bunu yaparken de çağrımızı kötü alışkanlıklara ret, sporla sağlıklı yaşama evet diye yaptık ve bugün bu şafağa gençlerimizle birlikte sağlıklı yaşama evet dedik. Biraz önce iki takım oluşturduk, karma yaptık gençlerden ve biraz daha yaşlı olanlardan. Kendi takımımızın adını da sağlık koyduk ve evet skor olarak da sağlık kazandı.” şeklinde konuştu.
“Tesis sayımız 100’e yaklaştı”
Pihyivan sözlerini şöyle tamamladı;
“Atalarımızın çok güzel bir sözü var; ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’. Beden sağlığı yerindeyse hangi işi ile iştigal ediyorsa etsin o işle ilgili öğrenciyse derslerinde, çalışanlar da işinde en iyi şekilde verim elde edebilir. Her yaşta herkesin spor yapması çok önemli. Herkes yaşına uygun, sağlığına uygun şekilde spor yapmalı. Bugün Çay ve Çilek Mahallesi’ndeki gençlerimizle spor yaptık,futbol oynadık. Zaman zaman fırsat oluşturup diğer mahallelerimizle de bu aktiviteleri yapacağız. İl Gençlik Spor Müdürlüğümüz spor faaliyetleriyle ilgili çalışmaları yürütmeye devam edecek. Dün itibariyle okul sporlarının startını verdik. Binlerce çocuğumuz, gencimiz bu kapsamda spor müsabakaları yapacak. İlimiz genelinde lisanslı sporcu sayımız iki yüz binlere yaklaştı. Tesis sayımız 100’e yaklaştı. Bir yandan bu spor tesislerinin yenileri yapılırken bir yandan da gençlerimizi spora kanalize ederek onların sağlıklı bir şekilde yetişmelerini temin etme gayretimiz sürecek. Bugün bize eşlik eden bütün gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Sizlerin aracılığıyla bir kere daha sağlıklı yaşam için herkesi spora, spor yapmaya ve bütün kötü alışkanlıklardan da uzak durmaya davet ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir