28 Mart 2024

‘Bağış ve para isteme uygulaması ve çalışması kesinlikle yoktur’

0
NURDANE KARAKUŞ
ADD Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erkan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi veya Mersin Şubesinin adı kullanılarak dolandırıcıların üyeleri aradıklarını söyledi.
Erkan, “Son günlerde, halkımızda Atatürk sevgisi ve Özlem’i giderek artmaktadır. Ancak Mersin’de ,  bu durumu istismar ederek, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi veya Şubemiz adına yurttaşlarımızı, bayrak takvim, poster ve aidat vb şeyler karşılığı bağış talep eden farklı dolandırıcı şebekeleri yurttaşlarımızı ve üyelerimizi  farklı  numaralardan aradıkları bilgisi şubemize ulaşmıştır. ADD’nin Genel Merkez ve Şubeleri adına bu şekilde ve yasadışı telefonlarla rastgele yurttaşlarımızı arayarak bağış ve para isteme uygulaması ve çalışması kesinlikle yoktur.” dedi.
“Suç duyurusunda bulunduk”
Şube olarak son bir kaç aydır aradığından haberdar oldukları kişiler ve telefonlar için savcılığa ve emniyet müdürlüğüne gerekli suç duyurularının yapıldığını belirten Erkan, “Ancak hala değişik numaralardan aramaların devam ettiği öğrenilmiştir. Bu kapsamda, 11.11.2022 günü savcılığa tekrar suç duyurusunda bulunulmuştur. Konuyu önemine binaen yurttaşlarımızın, ilgili makamların ve yerel basınımızın dikkatine sunarak tekrar paylaşma gereği duymaktayız. Bu numaralardan veya farklı numaralardan ADD adına arayanların dikkatli olunması, para ödenmemesi ve ilgili makamlara arayan numaraların anında bildirilmesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir