29 Mart 2024

‘ATATÜRK’ÜN FİKİR VE HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA YÜRÜYORUZ’

0
Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajında, Atatürk’ün fikir ve hedefleri doğrultusunda yürüdüklerini belirterek, “Mersin Barosu olarak, O’nun ilkeleri ışığında demokrasi, adalet, kişi hak ve özgürlükleri mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Baro Başkanı Özdemir mesajında, 10 Kasım tarihinin yas tutma günü değil, Atatürk’ü anlama, fikirlerini yaşatma, O’nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşımamız gerektiğini bir kez daha yinelediğimiz bir gün olduğunu belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, olanaksızlığa boyun eğmeyen kişiliği, askeri dehası, demokratik siyaset anlayışı, vizyonu,  üstün öngörüsü ve başarısıyla, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vuran, dünyanın saygısını kazanmış bir önderdir. Cumhuriyet’i kurarak milletimizin istikbalini değiştiren büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesi dünya devletlerine örnek olmuştur.  Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi; milli egemenliğin, adaletin, kişi hak ve özgürlüklerinin güvencesidir, yaşam kaynağıdır.
“ATATÜRK’ÜN HİÇ SÖNMEYECEK UYGARLIK MEŞALESİNİ İLELEBET TAŞIMAK VAZİFEMİZDİR”
Büyük Önderimiz Atatürk, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözüyle Cumhuriyetimize sahip çıkmamızı bize öğütlemiştir. En büyük hedefi Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olan Atatürk’ün hiç sönmeyecek uygarlık meşalesini ilelebet taşımak, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği yolda yürümek en önemli vazifemizdir.
O’nun milletine duyduğu sonsuz güven ve inançla çıktığı zorlu yolda bizler, aynı fikir ve hedefler doğrultusunda yürüyoruz. Mersin Barosu olarak, O’nun ilkeleri ışığında demokrasi, adalet, kişi hak ve özgürlükleri mücadelemizi sürdüreceğiz. Atatürk’ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, aramızdan ayrılışının 84.yılında dünyanın saygı, Türk milletinin varlığıyla onur duyduğu büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz” ifadesini kullandı.
(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir