16 Nisan 2024

‘Projeler üretmeye, etkinlikler yapmaya ve iyilikte buluşmaya devam edeceğiz’

0
ARZU ÖZER
Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şube Genel Kurul ve Seçimleri şube merkezinde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını İlkay Mahanoğlu, Divan Katipliğini Ayfer Coşkun ve Divan Üyeliğini Seher Yalçınkaya Çetin üstlendiler.
Gürağaç konuşmasında Konsey geçmişinden ve amaçlarından bahsederek, “Türk Kadınlar Konseyi Derneği 1959 yılında kurulmuş, kamu yararına hizmet eden gönüllü üyelerin oluşturduğu bir kurumdur. Uluslararası Dünya Kadın Konseyinin (ICW) ve Avrupa Kadın Konseyinin (ECICW) asil üyesidir. ICW ve ECICW dolayısıyla Birleşmiş Milletlerde A Kategorisi’nde söz hakkı bulunmaktadır. ICW ve ECICW dolayısıyla Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği parlamentosunda temsilcilikleri vardır. Türk Kadınlar Konseyi Derneği, kadının her konuda statüsünü yükseltmek, ulusal ve uluslararası düzeyde ülkemiz kadınlarını tanıtmak, eğitim programları ile farkındalık yaratmak ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütmek, her türlü ayrımcılığın önlenmesi, toplumsal ve ekonomik adaletsizliğin giderilmesi için çalışmalar yürütmek, kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak amaçlarını taşır Bu amaçlar ve tüzüğümüz doğrultusunda güveninize layık olmaya, projeler üretmeye, etkinlikler yapmaya ve iyilikte buluşmaya devam edeceğiz. En içten sevgilerimle hepinizi kucaklıyorum.” dedi.
Bu dönem ikinci kez başkanlığa seçilen Belgin Gürağaç’ın önderliğindeki yönetim kadrosu şu şekilde:
Yönetim Kurulu Üyeleri; Yasemin Altınok, Çise Ciğer Türkoğlu, Gönül Karacan, Arzu Arslan Hoşver, Neşe Gelgeç
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Aynur Gençay, Mukadder Sürmeliler, Yağmur İğret, Gülten Mengüç, Melike Yılmaz, Aktan Turan Günay
Disiplin Kurulu Üyeleri; İlkay Mahanoğlu, Ayten Mengüç, Ebru Çalışkan,
Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri; İclal Bekiroğlu, Berin Orbay, Aydan Kayserili
Denetim Kurulu Üyeleri; Berin Orbay, Ebru Çalışkan, İlkay Mahanoğlu
Denetim Kurulu Yedek Üyeleri; Ayten Mengüç Hülya Günel, Seher Yalçınkaya Çetin
Genel Merkez Delegeleri; Zehra Korkmaz, Neslihan Gerim, Neşe Gelgeç, Gülgün Ciğer

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir