19 Nisan 2024

‘BU SKANDALA AYHAN KIZILTAN CEVAP VEREBİLECEK Mİ?’ ‘YENİ ORTAK OLDUĞU ŞİRKET BÜYÜKŞEHİR’DEN KALDIRIM İHALESİ ALMIŞ!’

0

“Ayhan Kızıltan’ın MTSO başkan adaylığı için sadece yüzde 1’lik hissesi ile şaibeli bir şirketten girecek olması kabul edilebilir değildir. Yüzde 1 hisse ile MTSO’ya yeniden başkan olamaz. MTSO’ya ve Mersin’in saygınlığına büyük zarar verir..!”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası -MTSO- Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’a karşı şok edici bir açıklama daha yaparak, yeni ortak olduğu Benser İnşaat Ltd. Şti’nin ortak olduktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nden kaldırım ihalesi alındığı ve “MTSO başkan adaylığı için yüzde 1’lik hissesi ile şaibeli şirketten girecek olması etik mi?” sorularına cevap vermesini istedi.
MTSO- Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel, iddiasında Benser İnşaat Mühendislik Turizm Nakliyat Tarım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’nden Ayhan Kızıltan’ın 17 Şubat 2022 tarihinde 5.000.- TL sermaye ile şirketin sadece yüzde 1’ine ortak olduğunu belirterek, “Benser İnşaat Mühendislik Turizm Nakliyat Tarım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ne Ayhan Kızıltan ortak olmadan önce de ortak olduğu iddiaları sıkça dile getiriliyor, ancak belge olmadığı için bir açıklama yapamıyorduk! Şimdi artık bu iddiaları ispatlayan tüm belgeler elimizde. MTSO başkan adaylığı için sadece yüzde 1’lik hissesi ile şaibeli bir şirketten girecek olması kabul edilebilir değildir. Yüzde 1 hisse ile MTSO’ya yeniden başkan olamaz. MTSO’ya ve Mersin’in saygınlığına büyük zarar verir. İşte bu şirketin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı işler; 2021/665672
6.539.608 TL, 2021/568256
385.918 TL, 2021/89757
9.339.000 TL, 2021/448522
5.394.280 TL.’dir.” diye konuştu.
“BENSER LTD ŞTİ. 2022’DE DE BÜYÜKŞEHİR’DEN İHALE ALDI!”
Benser İnşaat Mühendislik Turizm Nakliyat Tarım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’nin 2022 yılında da Büyükşehir Belediyesi’nden ihale aldığını vurgulayan MTSO Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel, “Yeni hisse devri almış bu şirketin ortağı olan Ayhan Kızıltan ortak olduktan sonra da Benser İnşaat Mühendislik Turizm Nakliyat Tarım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ne verilen ihale 9 milyon 400 bin TL.’dir. Yapılacak olan iş de Mersin Büyükşehir Belediyesi 13 ilçe sınırları içerisinde bulunan muhtelif yollarda kaldırım yapım işi! Bu ihale bile tek başına bir skandaldır! Yıllardır yapmakta olduğu işi olan su pompası satsa tamam da, kaldırım işi alıp yapmak MTSO Başkanı’na ne kadar yakıştı..! MTSO başkan adaylığı için yüzde 1’lik hissesi ile şaibeli bir şirketten girecek olması etik mi? Bu sorulara ve skandala Ayhan Kızıltan cevap verebilecek mi?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir