18 Nisan 2024

Şehit ateşi yine Mersin’e düştü!

0
Özel Kuvvetler Komutanlığında paraşüt eğitimi sırasında kaza geçirerek şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir’in şehadet haberi, Mersin’deki ailesine verildi.
Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve askeri yetkililer, Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir’in (26) şehadet haberini, merkez Mezitli ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de yaşayan babası Sami ve annesi Aysel Demir’e verdi. Haberin ardından şehidin baba evinin önüne taziye çadırı kurulurken, çevreye Türk bayrakları asıldı.
Şehit annesi oğlunu asker selamı ile uğurladı
Özel Kuvvetler Komutanlığında paraşüt eğitimi sırasında kaza geçirerek şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir, memleketi Mersin’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Hanife Demir henüz bir yıl önce evlendiği kocasına tabutuna sarılarak veda ederken, annesi Aysel Demir ise oğlunu asker selamı ile uğurladı.
Dün birliğinde paraşüt eğitimi sırasında kaza geçirerek şehit olan Hava Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir (26) için bugün Muğdat Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il protokolü, askeri personel ile baba Sami ve anne Aysel Demir ile eşi Hanife Demir ve yakınları katıldı. Yakınlarının, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktüğü törende, cenaze namazını İl Müftüsü Aydın Yığman kıldırdı. Namaz sonrası yapılan duanın ardından askerler omzunda şehidin tabutu, cami avlusundan top arabasına kadar taşındı.
Top arabasında bir süre askeri bando eşliğinde taşınan şehidin tabutuna sarılan anne Aysel Demir, evladının ardından “Bugün çocuğumun düğünü, vatana feda olsun” diye ağıt yaktı. 1 yıl önce evlendiği öğrenilen Özkan Demir’in cenazesi, daha sonra Mersin Şehir Mezarlığındaki şehitliğe götürülürken, anne Aysel Demir oğlunu asker selamıyla uğurladı.
 (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir