20 Nisan 2024

MTSO’NUN GÜÇLÜ BAŞKAN ADAYI UFUK MAYA: İYİ OLAN KAZANSIN’

0

“Mersin’in geleceği, mutluluğu ve refahı için sorumluluk bilinciyle hareket etmek hepimizin görevidir. Bu seçimlerde MTSO üyelerimizin tamamının bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inancım tamdır.”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda -MTSO- bugün yapılacak olan meslek komitesi seçimlerinde sarı liste ile kazanma şansı yüksek olan Ufuk Maya, yaptığı açıklamada Mersin’in geleceği için en iyi adayın kazanmasını istediğini söyledi.
MTSO seçimlerinin özellikle Mersin’de yaşayan herkes için de çok önemli olduğunu belirten Ufuk Maya, “Mersinliler mevcut potansiyeli nedeniyle daha kaliteli ve daha mutlu bir Mersin’i hak ediyor. Mersin’in geleceği, mutluluğu ve refahı için sorumluluk bilinciyle hareket etmek hepimizin görevidir. Bu seçimlerde MTSO üyelerimizin tamamının bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inancım tamdır.” diye konuştu.
“KURUM VE KURULAŞLARLA BİRLİK KURULMALI”
MTSO’nun ticaret ve sanayi işi ile uğraşanları korumak, kollamak ve sorunlarına sahip çıkmak görevinin olduğunu vurgulayan Ufuk Maya, “MTSO belli kişilerin ya da belli grupların ikbalinin peşinde koşamaz. Üye ayrımı yapmadan ihtiyacı olan herkese her konuda, hazırlıklı ve çözüm üretme odaklı olmalıdır. Şehri ilgilendiren iş ve projelerin sağlıklı yürütülmesi için planlı, projeli, istatistik verileri ile donatılmış bilgi alt yapısının oluşturulması gerekir. Kişisel konfor için değil, şehrin konforu için -trafik, ulaşım başta olmak üzere- ilgili kurum ve kuruluşlarla birlik ve sağlıklı iletişim içerisinde olmalı, yönlendirici öneriler ile farkındalıklar yaratmalıdır. İmtiyazlı kişileri değil, üyelerini devletin sunduğu imkan ve olanaklar -teşvik, hibe, kanuni imtiyazlar, değişiklikler vs.- konusunda bilgilendirmeli ve teşvik etmelidir. Üyelerini haksız rekabete karşı korumalı, bunun için lazım olan çalışmalarını ve denetimlerini -fiyat denetimi vb.- arttırmalıdır. Yatırımcıların işlerini kolaylaştırıcı her türlü danışma hizmeti vermelidir. Ayrıca özellikle yabancı yatırımcıları da kentimize çekebilecek avantajları sunmalı, konsolosluklarla işbirliği ve irtibat içerisinde olmalıdır. Alanında başarılı öğrencilerin tespitini yapıp burs gibi imkanlarla destek vermeli, şehrin çocuklarını şehrin ihtiyacı olan alanlara kazandırmalıdır. Sektörleri doğrudan ve dolaylı ilgilendiren tarım ve hayvancılık gibi alanlarda ilgili kurum ve kuruluşlar ile sorun ve problemlerin çözümünde katkılar sunabilmelidir.” şeklinde konuştu.
“OY PUSULA
RENGİMİZ ‘SARI’DIR”
Bugün MTSO Meslek Komitelerinin oy verme işleminin de saat 09.00-17.00 arası Yenişehir Fuar Merkezi’nde yapılacağını hatırlatan Ufuk Maya, “Oy vermeye gelirken yanınızda kimliğinizi getirmeyi unutmayın. MTSO’dan aldığınız veya tarafımızca çıkarılan yetki belgesi oy kullanmaya yetkili olduğunuzu gösteren bir belge olmalı. Oy başkası tarafından kesinlikle kullanılamaz. Herkes oyunu sadece bizzat kendisi kullanabilir. Ekibimiz sizleri karşılayacak olup sandıkta oy kullanmanıza yardımcı olacaktır. Oy pusula rengimiz SARI’dır. Desteğiniz için şimdiden sonsuz teşekkürler…” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir