18 Nisan 2024

MTSO BAŞKAN ADAYI UFUK MAYA: ‘LOJİSTİK TÜM DÜNYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

0

“İçinde bulunduğumuz jeo stratejik konumu, lojistik alt yapısı, limanı, serbest bölgesi, yetişmiş insan kaynağı, güçlü araç filosu, depolama kapasitesi, lojistik anlamda şehrimizi diğer şehirlerden daha avantajlı konumda tutuyor.”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın -MTSO- Başkan Adayı Ufuk Maya, lojistik sektörünün sadece kentimiz için değil tüm dünya için çok önemli olduğunu vurguladı.
Ülke ekonomilerinin gelişmesinde ticaretin küreselleşmesinde hatta sanayinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasında lojistik sektörünün temel bir unsur olduğunu belirten Ufuk Maya, “Ülkemizde ulusal kalkınma planlarında yer alan sektörlerin başında gelmektedir. Küresel rekabette öne geçmenin temel koşulu lojistik hizmetlerde başarılı olmaktır. Neden şehrimiz için önemlidir? İçinde bulunduğumuz jeo stratejik konumu, lojistik alt yapısı, limanı, serbest bölgesi, yetişmiş insan kaynağı, güçlü araç filosu, depolama kapasitesi, demiryolu bağlantılarına sahip olması lojistik anlamda şehrimizi diğer şehirlerden daha avantajlı konumda tutmaktadır.” diye konuştu.
“TÜRKİYE LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN KALBİ MERSİN’DİR”
Mersin’in, Türkiye lojistik sektörünün kalbi olduğunun altını çizen Ufuk Maya, “Suriye savaşının bitmesiyle, Suriyenin yeniden inşaasında lojistik hizmeti sunacak olan kenttir. Avrupa ülkelerinin ortadoğuya ulaşmasındaki transit geçiş noktasıdır. Doğu Akdeniz ülkelerine açılan kapıdır. Dünya ticaretinin yeni hedefi olan 500 milyar dolar İran pazarına ulaşmanın transit taşımacılık üssüdür.
Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz, Çağdaş dünyada rekabet rakip şirketler arasında değil, şirketlerin partner olarak çalıştığı lojistik şirketler arasında yaşanacaktır. En hızlı, en güçlü, en uygun, en kaliteli lojistik hizmete sahip şirketler, dünya piyasalarında ayakta kalacaklar ve ekonomide pasta paylarını büyüteceklerdir.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir