25 Nisan 2024

‘Kazanan Mersin olsun’ muş!’ ‘DÖRT YILDIR MERSİN Mİ KAZANDI?’

0

“Bu proejeler şimdi mi aklınıza geldi? Dört yıl boyunca, Ana Konteyner Limanı kaydedilirken, Çukurova Uluslararası Hava Limanı halen bitmezken, Kazanlı-Tarsus Turizm Projesi yerinde sayarken, Çeşmeli-Taşucu otoban bağlantısı ihaleleri iptal edilirken, diğer projeler beklerken neredeydiniz? Acaba hangi işleri takip ediyordunuz?”

NURDANE KARAKUŞ
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası -MTSO- Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ın “Kazanan Mersin olsun” şeklindeki açıklamasına büyük tepki gösterdi. Kızıltan’a, dört yıldır görevde olduklarını hatırlatarak,  “Kazanan Mersin mi, yoksa kendileri mi?” sorusunu sordu.
MTSO’nun 5 Kasım’da seçimlere gideceğini, dört yılda yılda bir yapılan oda seçimlerinde bu defa “Ben değil biz” diyenlerin, “Ben değil Mersin” diyenlerin kazanacağını ve Mersin’in hak ettiği yere geleceğine inandığını belirten Orhan Kemal Yüksel, “Mersin bundan böyle Türkiye’ye her zaman örnek olacaktır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, bu seçimlerden sonra demokrasiye, çok sesliliğe olan bağlılığını gösterecek ve saygınlığını arttıracaktır. MTSO siyaset üstü duruşuyla, yaratılan tüm ayrımcılık konularını reddedecek ve birlik ve beraberliğinin bozulmasına asla izin vermeyecektir.” diye konuştu.
“MTSO, kent dinamiklerini bir araya getiremedi ve iş birliklerini başaramadı!”
Dört yıl içerisinde MTSOnun, kent dinamiklerini bir araya getiremediğini ve iş birliklerini başaramadığını vurgulayan Yüksel, “MTSO olarak kentin tüm dinamikleri ile birlik ve beraberliği sağlayamadı. MTSO son dört yılda ‘biz’ değil, ‘ben’ dedi. STK’lardan yerel yönetimlere, üniversitelerden kamu kurumlarına en küçüğünden en büyüğüne her kurum ve kuruluşla iş birliğini başaramadı!  Çok sayıda hükümet yetkililerini, kişi ve kuruluşları yok saydı. Görüşmeye bile tenezzül etmedi! MTSO olarak ben merkezli kararlar alındı. Olması gereken iş birlikleri ve katılımlar sağlanmadı.” şeklinde konuştu.
“Başarısızlıklarını resmen itiraf etmiş oldu!”
Ayhan Kızıltan’ın “Önümüzdeki dönem daha aktif çalışacağız. Yönetim Kurulumuzla, Meclisimizle ve özellikle Meslek Komitelerimizle Mersin için yeni projeler hayata geçireceğiz.” şeklindeki konuşmasının itiraf niteliğinde olduğunu belirten MTSO Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel, “Mersin’in yıllardır çözüm bekleyen projelerini yeni projeler olarak açıklamak en hafif tabirle Mersinliler’i kandırmaktır. Kızıltan, ‘Eğer seçilir ve görevlerimize devam edersek çok aktif bir dönem bizleri bekliyor… Artık MTSO disiplinli, planlı bir çalışma yoluna girmiştir… Önemli olan kentin yıllardır beklediği önemli projelerin güçlü bir devamlılıkla takip edilmesidir. Konteyner limanından lojistik merkezin yapılmasına, sektörel sanayi siteleri yapımı ve arazi tahsislerinden D-400 Karayolu’nun genişletilmesi ve D-400’e paralel bir yol yapımına, havalimanının etrafının hava lojistiğine ve ekonomiye destek verecek şekilde planlanmasından Çeşmeli-Taşucu otoban bağlantısına kadar tüm hayati projelerimizin takipçisi olacağız.’ şekillinde açıklama yapmış! Bu proejeler şimdi mi aklınıza geldi? Dört yıl boyunca, Ana Konteyner Limanı kaydedilirken, Çukurova Uluslararası Hava Limanı halen bitmezken, Kazanlı-Tarsus Turizm Projesi yerinde sayarken, Çeşmeli-Taşucu otoban bağlantısı ihaleleri iptal edilirken, diğer projeler beklerken neredeydiniz? Acaba hangi işleri takip ediyordunuz?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir