29 Mart 2024

‘Sanatçılarımız içinde bulunduğumuz kültürel yaşamdan, geçmişten bugüne esinlenirken eserleriyle kültüre zenginlik katmaya çalışırlar’

0
ARZU ÖZER
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Yıldız Pehlivan, Yenişehir Belediyesi ile Brieflyart İstanbul iş birliğinde düzenlenen ‘Kültürel Aktarımlar’ sergisine katıldı.
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergiye, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve eşi Senem Özyiğit, Gazeteci Abbas Güçlü, küratör Nilgün Yüksel, sanatçı Ahmet Yeşil, öğrenciler ile sanatseverler katıldı.
Vali Pehlivan, beraberindekiler ile birlikte, tabloların yanı sıra yontu ve farklı tasarımlar ile Mersin İlimizi çeşitli açılardan yansıtan fotoğrafların da yer aldığı sergiyi gezerek sergilenen eserler hakkında küratör ve sanatçılardan bilgiler aldı.
 Sergide bir konuşma yapan Vali Pehlivan, “Sanat, kültürümüzün çok önemli ve ayrılmaz bir parçası. Sanatla ilgilenmek, sanata yakın durmak, hangi mesleği yapıyor olursanız olun size değer katar, hayata lezzet katar. Bizler gibi yoğun çalışan insanlar için de aslında fiilen veya izleyici statüsünde sanatın belli ölçüde içinde olmaya çalışmak, dinlendirip dinginleştiriyor. Günlerin yoğunlukları içerisinde aslında bir nefes alma vesilesi oluyor. Bu gün buradayız, yarın akşam da Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Klasik Türk Müziği Korosu’nun programına ailece katılım sağlamayı planlıyoruz. Kültürel aktarımlar, bu galerinin bu serginin teması ve önemli de bir mesajı var. Tabii sanatçılarımız içinde bulunduğumuz kültürel yaşamdan, geçmişten bugüne esinlenirken bir yandan da kendilerinden de değer katarak bundan sonraki sürece katkı sağlamaya, eserleriyle kültüre zenginlik katmaya çalışırlar. İşte bu da geçmişten bugüne bugünden yarına köprü kurmayla oluyor. Ve bu bağlamda sanat ve sanatçılarımız önemli bir vazife görüyor. Hele ki toplumumuzun yaşam değerlerinden, milli ve manevi değerlerinden, köklerinden beslenen sanatın kültüre olan katkısı kalıcı oluyor.” dedi.
“Gelecekte de nesiller tarafından iyilikle yad edilecek”
Vali Pehlivan sözlerini şöyle tamamladı;
“Biz nasıl geçmişte ortaya konulan eserleri takdirle izliyor, takip etmeye çalışıyor, öğrenmeye, idrak etmeye çalışıyorsak işte bugün ortaya konulan çalışmalar, hangi sanat branşında olursa olsun geleceğe ışık tutacak, gelecekte de nesiller tarafından iyilikle yad edilecektir diye düşünüyoruz. Bu duygularla, Belediye Başkanı Abdullah Bey ve ekibi başta olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Serginin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir