18 Mart 2024

Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

0

MÜSLÜME YAĞAL'IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ 4 SANIĞIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

Mersin’in Gülnar ilçesinde 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüne ilişkin haklarında çeşitli suçlardan dava açılan biri tutuklu 4 aile yakınının yargılanmasına devam edildi.
Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmaya, kayıp olarak aranan Müslüme Yağal’ın geçen yıl 19 Kasım’da ölü bulunmasına ilişkin, çocuğun tutuklanan büyükbabası H. Yağal, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklar büyükannesi A. Yağal, annesi S. Yağal ve suça sürüklenen ağabeyi O. Yağal ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan Müslüme’nin bazı yakınları “tanık” sıfatıyla ifade verdi.
Avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, küçük kızın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumundan tekrar rapor alınmasını kararlaştırdı. Heyet, H. Yağal’ın tutukluluğunun devamına, diğerlerinin de mevcut halinin sürmesine karar vererek duruşmayı 10 Ocak 2023’e erteledi.
Olayın geçmişi
Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasım 2021’de çadır kurdukları sırada 3 yaşındaki kızları Müslüme’nin kaybolduğunu belirten Yağal ailesi durumu ilgililere bildirmişti. AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerince kırsal alanda geniş çaplı çalışma başlatılmış, kayıp kız çocuğunun cansız bedeni 19 Kasım 2021’de ilçedeki kırsal alanda bulunmuş ve ertesi gün Karaman’da toprağa verilmişti.
Jandarma ekiplerince gözaltına alınan 8 aile yakınından büyükbaba H. Yağal tutuklanmış, 3’ü tutuksuz yargılanmak üzere diğerleri serbest bırakılmıştı.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir