29 Mart 2024

Mersin’in orman yolları ağ planları ile yangın emniyet yol planları tamamlanıyor

0
NURDANE KARAKUŞ
Ormanların çok yönlü fonksiyonel faydalarının hizmete sunulmasına yönelik, dere, yamaç, bağlantı yolları gibi birçok ana ve tali yolun yapımı ‘Orman Yolları Ağ Planları’ dâhilinde yapılmaktadır. Bu kapsamda sayısal arazi modeli, coğrafi bilgi sistemi ve 292 sayılı “Orman Yolları Planlaması Yapımı ve Bakımı” tebliği dikkate alınarak,  9 orman işletme müdürlüğüne bağlı toplam 66 Orman İşletme Şefliğinde 2022 yılına kadar 49 adet orman yolu ağ planlarının yenileme çalışmaları tamamlandı.
2022 yılında da geriye 17 İşletme Şefliğinin sayısal olup Orman Bilgi Sistemiyle (Orbis) uyumlu olmayan yol ağ planları yenilenmesi için ihale edilmiş olup 10 âdeti gerçekleşmiş ve 7 âdetinin yapımı devam ediyor. Böylelikle 66 İşletme Şefliği Yol Ağ Planları yenilenmiş olacak.
Ayrıca Bölge Müdürlüğü’nün yangın emniyet yol ağ planı 23 adet olup 1999 yılında yapıldığından sayısal olarak güncellenmesi ihtiyacı bulunuyor. Bu kapsamda öncelikli olarak belirlenen 16 İşletme Şefliği’nin Yangın Emniyet Yolu Ağ Planları yenilenmesi çalışmaları devam etmektedir. Geriye kalan ve yangına hassas İşletme Şeflikleri’nin planları ise 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.
Tarsus Kaymakamı Otçu’dan, hayırlı olsun ziyareti
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın’ı makamında ziyaret etti.
Bölge Müdürü Yalçın ile fikir alışverişinde bulunan Otçu, Yalçın’a yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. Bölge Müdürü Yalçın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir