20 Nisan 2024

YÜKSEL: “Sizin yerinizde olsaydım, Çukurova Uluslararası Hava Limanı, Tarsus – Kazanlı Turizm Bölgesi, Çeşmeli – Taşucu Otoyolu gibi yılan hikayesine dönen projeler için Ankara’da çadır kurardım. Mersin’in geleceğini ilgilendiren iş ve projelerini hayata geçirmek için de azami gayret gösterirdim. Yapanlar böyle yapıyor. Başaranlar böyle başarıyor. Yalnız bunları başarmak için liyakat, tecrübe, bilgi, beceri ve temsil yeteneği gerekiyor..!”

MUSTAFA ÖZCAN
MTSO Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ın son günlerde panik içerisinde olduğunu belirterek, söyleyip yapamadığı bir önceki seçim vaatlerini tekrarlayıp, temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp Mersinlilerin önüne koyduğunu söyledi.
Konuşmasına Yunus Emre’nin “Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep illa edep” sözüyle başlayan Orhan Kemal Yüksel, ”Konumu ne olursa olsun, kişiye -öncelikle-lazım olan şey güzel ahlak ve dürüstlüktür. Şöyle bakıyorum da MTSO Başkanımız son günlerde adeta panik havası içerisinde medyada arz-ı endam eyliyor. Ne mi yapıyor? Söyleyip yapamadığı bir önceki seçim vaatlerini tekrarlıyor.
Temcit pilavı gibi ısıt ısıt koyup yerseniz. Bari tüy dikme derler adama!” dedi.
”Kapıdan kovarsan kimse gelmez!”
Ayhan Kızıltan’ın kendince bahanesini de hazırladığını anlatan Yüksel, ”Milletvekillerini çağırıyoruz gelmiyorlar. Ben ne zaman milletvekillerini arasam 7/24 telefona bakıyorlar her davete icabet ediyorlar. Bakanlar geliyor uğramıyorlar.’ diyor. Kapıdan kovarsan kimse gelmez. Çevre Şehircilik Bakanı örneği gibi! Lobi faaliyetleri konusunda yetersiz kalınıyormuş. Bunun için kapılarınızı açık tutmanız gerekiyor, sağlıklı iletişiminizin olması gerekiyor. Sayın Başkan topu taca atma alışkanlığını bıraksan iyi olur. ‘Şehir Buluşmaları Programı’ kapsamında şehrimize teşrif eden Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme imkanı yakalamışken, bu fırsatı Mersin’in ve iş çevrelerinin talep ve sorunlarını dile getirmek yerine, KKTC’nin Türkiye ile ticaretinde USD kullandığı yanlış bilgisini konuşuyorsun. Bakan Bey’in verdiği cevap ve akabinde Mersin’in sorunlarını halletmiş gibisiniz. ‘Kuzey Kıbrıs’a mı açıldınız?’ cevabını almanız sizi mahcup etmedi mi? Etmediyse, bizler sizin yerinize mahcup olduk bilesiniz!” şeklinde konuştu.
”Sizin yerinizde olsaydım Ankara’da çadır kurardım!”
İşin komik bir tarafının da bir süredir üzerinde çalışılan, çeşitli görüşmelerle gündeme alınan ‘Konteyner Limanı Projesi’ni sahiplenmesinin olduğunu söyleyen Yüksel, “Zevahiri kurtarmak adına yaptığınız bu davranışta gözlerden kaçmadı. Siz Kıbrıs’ta takılıp kalmışken Bakan Bey konudan haberdardı ve gereken açıklamayı net bir şekilde ifade etti. Sizin yerinizde olsaydım, Çukurova Uluslararası Hava Limanı, Tarsus – Kazanlı Turizm Bölgesi, Çeşmeli – Taşucu otoyolu gibi yılan hikayesine dönen projeler için  Ankara’da çadır kurardım. Mersin’in geleceğini ilgilendiren iş ve projelerini hayata geçirmek için de azami gayret gösterirdim. Yapanlar böyle yapıyor. Başaranlar böyle başarıyor. Haklısınız belki de! Yalnız bunları başarmak için liyakat, tecrübe, bilgi, beceri, temsil yeteneği gerekiyor..!” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir