28 Mart 2024

‘SARAY İKTİDARI DÖNEMİNDE TEFECİLİK HORTLADI’

0
Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer “Son dönemde artan tefecilik suçlarının ekonomik nedenlerini Yazılı Soru Önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Sümer, “ Saray İktidarı ülkeyi öyle bir duruma getirdi ki vatandaş para bulmak için her yolu deniyor. Bankalardan sicili bozuk olduğu için ihtiyaç kredisi dahi kullanamayan vatandaşlar çareyi tefecilerden para bularak çözmeye çalışıyor. Bu durum toplum içerisinde daha büyük sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. Milletin lüks bir gideri olmadığı halde masraf kalemi her geçen gün artıyor. Ekonominin adli vakalara nasıl evrildiğinin bir örneğini yaşıyoruz. Türkiye’de 25 Milyon kişi icralık olmuş durumda. Her dört kişiden biri borcunu ödeyemiyor. İcra iflas dosyalarının patlaması, muhtarlıkların tebligatlarla dolmasına neden oldu. Ekonomik anlamda sorun yaşayan halk, ‘Nasıl olsa ödeyemeyeceğim’ diyerek tebligatlarını almaya dahi gitmiyor.
Temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çeken yurttaş bu ihtiyaçlarını başta bankalar olmak üzere çeşitli finansal kurumlardan yüksek faizle çekilen kredi, kredi kartları ve borçlarla karşılamaya çalışıyor. Ancak vatandaş geri ödeme yapamıyor. Bu durum yakında  hem aile arasında hem bankacılık sisteminde hem de ekonomik döngüde geri dönülemez zararların doğmasına neden olacaktır.” dedi.
“VATANDAŞ BORÇ SARMALINDAN ÇIKAMIYOR”
Orhan Sümer, “Kredi ve kredi kartlarıyla geçinmeye çalışan vatandaşın borcu her geçen gün katlanıyor. Elden alınan borçlar ise bu tabloya yansımış değil. Satılabilecek değerdeki her şeyi satarak borç ödemeye çalışan vatandaşlar artık isyan eder durumda. Sürekli artan fiyatların önüne geçemeyen iktidarın sözde ekonomi politikaları çare üretmiyor.  Özellikle aylık ücretli çalışan kesimin geliri giderini karşılamıyor. Bu durum ne yazık ki bir çok ailede şiddete ve geçimsizliğe yol açıyor. Saray İktidarı sadece ülkey ekonomisi değil aile yaşamını da derinden sarsıyor.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir