20 Nisan 2024

‘KALDIRIM İŞGALLERİNE SON VERİN’

0

“Dozaj ayarı verilmiş meslek odaları, yandaş sivil toplum örgütleri bu problemleri at gözlüklerini taktıkları için görmeyebilirler! Oysaki Mersin halkı görüyor, halk ve dürüst esnaf zorlukları yaşıyor.”

Mersinli Dayen Mimar Abdullah Yılmaz Mersin’deki yerel yöneticilere seslenerek, kaldırım işgallerine son verilmeyip görmezden gelindiğini söyledi.
Mimar Yılmaz, “Kent merkezindeki yayalar, engelliler için düzenlenen kaldırım işgallerini siyasi kaygılarla görmeyip, kentsel suçları görmezlikten gelebilirsiniz. Sizler yaşanan kentsel sorunların farkında olmayabilirsiniz veya üç maymunları oynayabilirsiniz. Dozaj ayarı verilmiş meslek odaları, yandaş sivil toplum örgütleri bu problemleri at gözlüklerini taktıkları için görmeyebilirler! Oysaki Mersin halkı görüyor, halk ve dürüst esnaf zorlukları yaşıyor.” dedi.
“Kaldırımlar sadece dolgu malzemesi yandaşlar için değil!”
Çözümün bilimsellikte, kentsel tasarım da, sürdürülebilir nazım imar planlarında olduğunu vurgulayan Mimar Abdullah Yılmaz, “Yaya kaldırımlarını, terasmanlar yapıp dükkanların önlerini onların kullanımına açmak mı istiyorsunuz? Bir zamanlar arabalar için tasarlanmış bir yer olan taşıt trafiğine açık caddeleri, kent bilimcilerinin, kent halkının katılımınında sağlayarak, şartlar oluşturulabiliyorsa sadece insanlar ve bisiklet kullanıcılarına ait taşıt trafiğine kapalı yaya allelerine dönüştüreceksiniz. Tekrar edeyim; Tabi ki bütün bu çalışmaları bütüncül koruma planları, insan odaklı kent nazım imar planları, kentin topoğrafik bütüncül kentsel tasarım planları ve birkaç yandaşın görüşüyle değil, bütüncül ölçekte, halkın ve çevre esnafının katılımcılıklarınıda sağlayıp, görüşlerini de alarak bilimsel olarak yapacaksınız. Kaldırımları işgal edilmiş, taşıt trafiği ile boğulmuş caddeler, taşıt trafiğine kapatılıp, sadece yaya ve bisikletlilere ait olduğunda, sadece dolgu malzemesi yandaşlar için değil, caddedeki tüm dükkanlar, esnaflar açık oturum alanları ve teraslar oluşturup yasal olarak işgaliyelerini ödeyip açık alanları kullanabileceklerdir. Uzun uzun anlattım belki anlarsınız diye!” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir